На Херсонщині боролися за звання кращих педагогів-туристів

З 18 по 20 жовтня комунальним закладом «Центр туристко-краєзнавчої творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради в рамках обласного семінару-практикуму «Актуальні проблеми розвитку дитячо-юнацького туризму і краєзнавства в області» були проведені туристсько-краєзнавчі змагання працівників закладів освіти.

Звання кращих педагогів-туристів, краєзнавців виборювали 10 команд з Голопристанського, Нижньосірогозького, Каховського, Олешківського, Білозерського районів, а також Іванівської, Хрестівської об’єднаних територіальних громад, Каланчацької селищної ради, міста Херсона та Каховки.

Працівники Центру для педагогів Херсонщини підготували цікаву та насичену програму. Протягом трьох днів вчителі змагалися у таких видах змагань, як: «Естафета з видів туризму», «Туристсько-краєзнавчий маршрут» та «Командна смуга перешкод». До конкурсної програми були включені: творчий конкурс «Візитівка команди» та «Туристсько-краєзнавча вікторина», присвячена 40-річчю з дня започаткування Всесвітнього Дня туризму.

За результатами трьох видів змагань впевнену перемогу отримала команда міста Херсона. На другому місці – команда Голопристанського району, а на третьому – Каховського.

У конкурсі «Візитівка команди», який проводився у формі творчої презентації, сценічної вистави, команди представляла свій район (місто, ОТГ), включивши до сценарію елементи, пов’язані з природою та історією рідного краю. Кращими у цьому виді змагань стали: команди Нижньосірогозького району та міста Херсон, розділивши другу сходинку, а команди Голопристанського, Білозерського та Каховського районів обійняли відповідно третю.

Призові місця у конкурсі «Краєзнавча вікторина» вибороли команди Голопристанського району (І місце), м.Херсона (ІІ місце) та Нижньосірогозького району, Христівської ОТГ (ІІІ місце).