На Херсонщині відбувся 6-ий відкритий обласний турнір з бочче

 

До Міжнародного дня людей з інвалідністю на Херсонщині відбувся шостий відкритий обласний турнір з бочче. Херсонська область одна з перших в Україні, де почали активно розвивати цей особливий вид спорту. Наразі в секції з бочче Дитячо-юнацької спортивної школи ХМР займається 17 дітей з тяжкими порушеннями опорно-рухового апарату. І ми вже маємо значні здобутки.

Так, три жителя області стали представниками національної збірної. А на цьогорічному чемпіонаті України наші спортсмени вибороли 5 нагород: І місце Солдатов Євген, ІІ місце Кульбікаєв Олександр, ІІІ пара Коненко Наталія, Богинській Віктор, ІІІ місце в команді з Волинською областю Кравченко Світлана. Окрім цього, Коненко Наталія з м. Каховка, зараз перебуває на Чемпіонаті Європи в Іспанії.

Сьогодні ж змагатися за першість до обласного центру приїхали майже 30 учасників. Це, зокрема, спортсмени з м. Таврійськ, с. Стара Збур’ївка, Білозерського району та м. Херсон. 10 з них – люди з обмеженими фізичними можливостями (на візочках).

обмеженими фізичними можливостями (на візочках).

  

Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Шибаєв привітав учасників та від імені очільника області відзначив людей, які доклали максимум зусиль за для розвитку параолімпійських видів спорту в області.

  

«Сьогодні ми цілком заслужено пишаємося вашими досягненнями на всеукраїнському та міжнародному рівнях. Зараз представниця Херсонської області відстоює честь держави на Чемпіонаті Європи в Іспанії. І я впевнений, її та наших спортсменів чекає ще багато перемог і нагород. Ви – наша гордість!» -, зазначив Андрій Шибаєв.

Довідково:
Бочче – паралімпійський вид спорту для людей з найтяжчими порушеннями опорно-рухового апарату. Це спортивна гра на точність, яка поєднує в собі такі види спорту, як більярд, керлінг і боулінг.

  

Джерело: На Херсонщині відбувся 6-ий відкритий обласний турнір з бочче Автор: Анна Шаповал, Прес-служба ОДА