На Херсонщині розпочалися змагання з футболу на Кубок Приазов’я

Нарешті відбулося те, про що так мріяли тисячі прихильників гри мільйонів на Херсонщині. Його величність футбол повернувся на зелені поля області! І відбулося це не завдяки, а всупереч ролі та прагненням керівництва обласної асоціації футболу (голова Андрій Гордєєв), яке втратило і авторитет в очах футбольної спільноти, і, напевне, бажання зробити щось суттєве для розвитку та популяризації цієї гри. Воно й зрозуміло: одним лише гаслом «Футболізуємо Херсонщину!» залучити до участі в обласних змаганнях команди не вдається…

Натомість «Кубок відкриття сезону», який проводить створена торік Ліга Приазов’я, набуває популярності. Його розіграш в останні дні травня проводився вже вдруге. Цього разу на чудових полях Тавричанки і Мар’янівки Каховського району. Про останнє варто сказати окремо. Споруджений чудовий стадіон власним коштом справжнім прихильником і ентузіастом футболу, керівником ТОВ «Агробізнес» і президентом ФК «Таврія» (Новотроїцьке) Едуардом Репілевським, став чудовим подарунком не лише жителям Мар’янівки і Скворцівки, а й місцем проведення обласних та всеукраїнських змагань. А головне — без крику і галасу, що характерне для нинішнього керівництва обласної асоціації.

Участь у цьогорічному турнірі взяли 6 команд. Вони були розбиті на дві групи, в яких провели матчі в одне коло. А вже наступного дня зустрілися у стикових зустрічах, відповідно за 5—6-е, 3—4-е, 1—2-е місця.

У матчі за 5-е місце у Тавричанці зустрілися місцева команда «Асканійське» і юні гравці ФК «Авангард» (Каховка). Попри те, що господарі взяли переконливу перемогу. 9:1, прихильників у юних каховських футболістів навіть побільшало. А Едуард Репілевський вручив команді премію — 5 тисяч гривень. Він сказав: «Мені приємно було спостерігати за діями хлопців, практично підлітків. Але вони боролися зі старшими і в зливу, і під сонцем. Мені подобається їхній бойовий настрій, прагнення грати на належному рівні. А майстерність прийде згодом».

За третє місце боролися «Хлібороб» (Нижні Торгаї) та «Світанок» (Сиваське). Єдиний гол, що вирішив долю матчу, з пенальті забив досвідчений футболіст Сергій Пуляєв, котрий майстерно розвів по різних кутах м’яч та голкіпера.

А у фінальному матчі зустрічалися новотроїцька «Таврія» і чорнянський «Титан». Гра видалася видовищною, безкомпромісною і, головне, результативною. Вже у першому таймі відчувалася перевага більш технічної «Таврії», яку палко підтримували місцеві уболівальники. Гості ж грали жорстко, брак техніки почасти підміняли відвертими грубощами. І все ж вже на 15-й хвилині Євгену Ляницькому вдалося вразити ворота суперників.

 

На Херсонщині розпочалися змагання з футболу на Кубок Приазов’я