На Херсонщині юні футболісти в очікуванні фіналу Кубка Путілова

Лічені дні залишаються до фіналу футбольного Кубка Андрія Путілова, який відбудеться в ЦОВЗ «Прибережний» в Лазурнрому 31 травня – 2 червня. Цього року змагання об’єднали 34 шкільні команди з Білозерського району та Херсона. Відбіркові ігри проходили в чотири етапи.

Згадаймо, як це було.

  • Ви знаєте, ці відбіркові ігри Кубка були дуже активними. За активністю футболістів це змагання, які нічим не відрізняються від кубків чемпіонів, так грає будь-яка команда вищої ліги. Дивився на наших хлопчаків і вражало величезне бажання перемогти, і сила волі – це заслуговує на повагу, – розповів засновник змагань, керівник Центру олімпійських видів спорту «Прибережний» Андрій Путілов.

Нагадаємо, футбольному Кубку Андрія Путілова вже десять років. Стартують змагання в різних локаціях. В цьому році перші ігри Кубка прийняла Дар’ївка. Команду з дев’яти футболістів на змагання привозив учитель фізкультури з Новотягинка Костянтин Білий.

  • Дітям дуже сподобалися торішні змагання, є стимул поїхати на море. Хочемо показати свої сили сьогодні. У цьому році у нас дуже злагоджена команда і тренувань більше було, – розповів Костянтин Білий.

Але перемагає найсильніший. Сильніша в першому відбірковому етапі виявилася команда Нікольського. Другий відбірковий етап Кубка проходив у Чорнобаївці. Родзинка змагань в тому, що їх відвідала справжня футбольна зірка. Спочатку в житті Сергія ворота були харківський «Металіст» і луганська «Зоря», тепер же він грає за футбольну команду Словаччини. В Україну навідується до батьків в Киселівку. Успішний спортсмен зізнався – свого часу теж брав участь в Кубку Путилова.

«Коли був ще перший Кубок, нас запросили і ми тоді там грали. У мене навіть залишився такий невеликий трофей – кубок «Кращому гравцеві». Звичайно, приємно, що цей Кубок проводиться і далі, розвивається. Дякую Андрію Путілову за те, що він продовжує традицію », – розповів Сергій ворота.

Перемогу в другому відбірковому етапі здобули господарі – команда Чорнобаївки. – Яка у вас мрія? – запитуємо у двох братів-блондинів вже в Білозерці, де проходив третій етап Кубка. – Стати футболістом, як Роналдо і Мессі – майже одночасно відповідають брати.

Третій етап змагань видався настільки емоційним, що після таймів доходило навіть до сліз. Але гра є гра – тут головні правила. Переможець третього етапу Кубка Путілова – команда Білозерської загальноосвітньої школи № 2.

Наймасовішим був заключний, четвертий відбірковий етап Кубка. У Херсоні спортсменів підвела погода, час від часу лив дощ. Але це гравців не злякало. Вийшов такий собі англійський футбол.

  • Перед грою добре порозминатися і повторити прийоми. Ми відпрацьовуємо паси і удари, щоб на полі бути готовими до всього, – ділився секретами юний футболіст Гліб Данильченко. Переможець четвертого етапу – команда гімназії №1. Команду 47-ї школи відзначили в номінації «спортивну майстерність».

Всього ж в фінал Кубка Андрія Путілова вийшли п’ять команд, це 60 юних футболістів, які поїдуть на змагання в Центр олімпійських видів спорту. Фінал футбольного Кубка Андрія Путілова відбудеться в День захисту дітей – 1 червня.

  • Переможців відбіркових етапів очікує поїздка на Чорне море на фінал. Гра буде проходити на цьому європейському полі, яке відповідає всім світовим стандартам. Думаю, буде дуже активна гра і переможе найсильніший. Всім учасникам змагань бажаю удачі! – зазначив Андрій Путілов.