На Хрсонщині День фізичної культури відзначили Фестивалем спорту

7 вересня,  з нагоди професійного свята, яке відзначається традиційно кожну другу суботу, у Херсоні на площі Свободи перед кінотеатром «Україна», за ініціативи обласної державної адміністрації відбулось масштабне спортивне свято – Фестиваль спорту. 

Цьогоріч участь у спортивно-масовому заході взяли дитячо-юнацькі спортивні школи міста та області, комунальні підприємства галузі спорту, фізкультурно-спортивні товариства, технікуми, університети та федерації з видів спорту. Загалом на площі працювали декілька спортивних майданчиків, на кожному з яких відбувались показові виступи та майстер-класи з різних видів спорту.

Протягом всього дня проходили чемпіонати області з баскетболу 3х3, з армспорту, з жиму гирі на звання «Найсильніший гирьовик Херсона». Крім того, урочисто відкрили спортивно-мистецьке свято «Ми – Українці», а по закінченню відбувся фестиваль єдиноборств «Традиції вічні».   

Вже стало доброю традицією відзначати досягнення спортсменів, тренерів, громадських діячів та інших працівників спортивної галузі Херсонщини на честь професійного свята.