Нова Каховка втретє поспіль посіла перше місце на обласній Спартакіаді серед учнів ЗЗСО

Наприкінці жовтня Херсонським обласним відділенням Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України були підведенні підсумки обласної Спартакіади серед учнів закладів загальної середньої освіти 2017-2018 навчального року.

Протягом усього навчального року учні 33-х команд, які представляли міста, райони та об’єднанні територіальні громади Херсонської області змагалися у 16 видах спорту обласної Спартакіади учнів закладів загальної середньої освіти. Загалом у І етапі змагань участь у Спартакіаді прийняло 12680 осіб, у ІІ етапі 6545 осіб, у ІІІ етапі  3120 осіб.

Не залишились осторонь учні закладів загальної середньої освіти міста Нова Каховка. Збірна команда міста Нова Каховка відповідно до програми Спартакіади школярів прийняла участь у 14 видах змагань, показавши такі результати:

  • крос – 4 місце (тренер-викладач ДЮСШ Каратун І.А., вчитель фізичної культури ЗЗСО №1 Вашкур П.Я.);
  • «Старти надій» – І місце (вчитель фізичної культури Новокаховської гімназії Коваленко І.В.);
  • волейбол (юнаки) – І місце (тренер-викладач ДЮСШ Бойко П.А.);
  • волейбол (дівчата) – І місце (тренер-викладач ДЮСШ Бойко Г.М.);
  • баскетбол (юнаки) – ІІІ місце (тренер-викладач ДЮСШ Щепкін О.О., Дзюбенко М.З.);
  • баскетбол (дівчата) – ІІ місце (тренер-викладач ДЮСШ Щепкін О.О.);
  • «Шкіряний м’яч» – 7 місце (тренер-викладач ДЮСШ Кулик В.Б.);
  • легка атлетика – І місце (тренери-викладачі ДЮСШ Каратун І.А., Піскунов В.Ю., Піскунов Е.Ю., вчитель фізичної культури ЗЗСО №1 Вашкур П.Я.);
  • волейбол пляжний (юнаки) – І місце (тренер-викладач ДЮСШ Бойко П.А.);
  • волейбол пляжний (дівчата) – ІІІ місце (тренер-викладач ДЮСШ Бойко Г.М.);
  • ФПФ «Козацький гарт» – 8 місце (вчителі фізичної культури ЗЗСО №1 Вашкур П.Я., Овчаров В.П.).

Отже, відповідно до підсумкової таблиці обласної Спартакіади місто Нова Каховка втретє поспіль стала чемпіоном Спартакіади, посівши перше загальнокомандне місце набравши 61 очко, та випередивши на 13 очок своїх найближчих переслідувачів команду міста Каховка (74 очка), третє місце посіла команда міста Херсон (84 очки).

Відділ освіти Новокаховської міської ради висловлює щиру подяку директору спортивної школи Бойко Петру та тренерам-викладачам дитячо-юнацької спортивної школи Новокаховської міської ради за сумлінну працю, високий професіоналізм під час підготовки вихованців до змагань та непосильний внесок у перемогу в обласній Спартакіаді серед учнів закладів загальної середньої освіти.

Окрема подяка вчителям фізичного-виховання Новокаховської гімназії Коваленку Ігорю та вчителю фізичного виховання ЗЗСО № 1 Вашкуру Петру за вагомий внесок у здобуток першого місця.

Також, не можна не відзначити Новокаховську гімназію (директор Литвинова Олена), ЗЗСО № 1 (директор Зуйко Олена), КП «Новокаховський міський центр здоров’я населення «Спорт для всіх» (директор Янко Володимир) за підготовку та надання спортивної бази для проведення зональних етапів та фінальних змагань обласної Спартакіади.