Новокаховська тенісистка Калініна може увійти в топ-100 світового рейтингу

Напередодні Нового року наша землячка підписала контракт з новим тренером, словаком, Володимиром Платеніком, головним тренером тенісної академії в Трнаві “EMPIRE Tennis Academy”.

  Протягом останніх трьох років словак тренував російську тенісистку Дарину Касаткину, яка за цей час показала феноменальний результат і подолала в світовому рейтингу більше 300 позицій, перейшовши з четвертої сотні на 24-е місце. До цього Платенік працював з Домінікою Цибулкова. 

 Сам він новий контракт прокоментував наступним чином: “У мене була низка пропозицій після закінчення співпраці з Касаткиной. Але я вирішив попрацювати з українкою Ангеліною Калініної. Причиною стало те, що я трохи її знаю. Мені хотілося тренувати когось незалежного і зрілого, але що не входить в групу елітних гравців. Тенісистки з цієї групи не хочуть сильних змін в своїй грі. Калініна чудово виступала на юніорському рівні, але після цього, на жаль, отримала травму. Два роки тому вона перенесла операцію на плечі. Якщо рік або навіть більше буде працювати в академії в Трнаві, то зможе увійти в топ-100. Але наша співпраця тільки почалося “. 

До речі, на старті сезону-2017 перша ракетка України Еліна Світоліна підписала контракт з “EMPIRE Tennis Academy” і тепер тренується в Словаччині.

Про саму академію тенісу в Трнаві Платенік розповів, що топ-гравцям в ній створено всі необхідні умови. Тут є корти з відмінним покриттям, тенісистам надають послуги фізіотерапевти і тренери з фізичної підготовки. І власники академії, і менеджмент, і спонсори роблять все, щоб гарантувати гравцям кращі умови для їх роботи. Ми розміщуємо тенісистів прямо в нашому клубі, в готелі або поруч з академією, тому їм не потрібно витрачати багато часу на дорогу. “EMPIRE Tennis Academy” знаходиться в самому серці центральної Європи, звідки легко можна дістатися в ті міста, де проходять турніри.

Новокаховчанам залишається тільки порадіти за свою землячку і побажати їй досягти максимальних результатів у спортивній кар’єрі!