Новокаховчанка визнана кращою серед боксерок Херсонщини у 2019 році

Новокаховчанка Катерина Боднарчук отримала великий Кубок Херсонської федерації боксу, як краща серед боксерок у 2019 році.

Нагороду дівчині у фойє глядацької зали театру Куліша вручив президент Херсонської обласної Федерації боксу України Олександр Трутнєв.

Тут зібралися спортсмени, тренери, батьки юних боксерів – всі ті, хто впродовж 2019 року примножували досягнення боксерів Херсонщини.

Окрім цього пані Боднарчук отримала два призи Федерації за перемоги на Чемпіонатах України у лютому і грудні 2019 року.

Головний тренер Новокаховського клубу боксу “Данька”, майстер спорту СРСР з боксу Олександр Курдов був нагороджений подякою Херсонської Федерації боксу за значний особистий внесок у розвиток боксу Нової Каховки та Херсонщини та за підготовку чемпіонки України Катерини Боднарчук.

У лютому 2019 році Катерина Боднарчук за підсумками Чемпіонату України, де вона посіла друге місце, була включена до складу збірної України. За підсумками двох тренувальних зборів виборола право представляти Україну у травні 2019 року на Чемпіонаті Європи у Галаці, Румунія.

Перший свій бій на європейському рівні Катерина виграла у боксерки з Туреччини. У другому бою поступилася за очками представниці Росії. У підсумку у своїй ваговій категорії посіла 5-те місце. За спортивні досягнення, виконання кваліфікаційних умов Катерині на початку літа 2019 року було присвоєно спортивне звання «кандидат в майстри спорту України» з боксу.

У вересні Катерина виграла міжнародний турнір у Дніпрі, а в листопаді посіла друге місце у своїй ваговій категорії на XII міжнародному турнірі «Scorpion Cup» у Щецині (Польща).

На початку грудня Катерина на Чемпіонаті України у Івано-Франківську впевнено виграла три бої на шляху до звання чемпіонки. Ця перемога стала добрим фіналом спортивних досягнень у 2019 році.

Нова чемпіонка України мешкає у Таврійську та навчається у 11 класі у ЗОШ №7. Тренується у Новокаховському клубі боксу «Данька» (головний тренер Олександр Курдов) та у Херсонській обласній школі боксу ФСТ “Україна” (директор Дмитро Оболенцев).