Олімпійський урок з нагоди відзначення Дня фізичної культури та спорту

День фізичної культури та спорту України відзначається в другу суботу вересня. Вперше це свято відзначали в 1994 році, після виходу відповідного президентського указу.

Спортивне свято мало тематичний характер  і мало на меті познайомити  якомога  більше  наших  громадян  із різними  видами  спорту та рухової активності. Пройшло  воно  у форматі «Олімпійського уроку».

На початку святкування Дня фізичної культури та спорту було вручено посвідчення про присвоєння звання «Майстер спорту України»

гравцям команди «Продексім» та учням дитячо-юнацької спортивної школи  «Інваспорт»: Півень Світлані – майстру спорту України міжнародного класу, чемпіонці Світу з метання спису, чемпіонці України з метання диску,Лебедєві  Яні – майстру спорту України, чемпіонці України та Світу зі штовхання ядра, Фоміну Денису – майстру спорту України,  чемпіону України  з вільної боротьби, посів 5 місце на Дефлімпійських іграх.

З гордістю відзначили  наших херсонських спортсменів, які  зробили великий внесок до скарбнички  світового  олімпійського  руху!

Першими на нашому «Олімпійському уроці» свою майстерність продемонструють представники дзюдо  ГО «Федерація бойового, спортивного самбо та дзюдо», вихованці  дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки № 4. 

Кроссфіт був представлений не уявними, а реальними змаганнями, які проходили біля сцени. З іншої сторони від сцени відбувались змагання з стрітболу.

Справжню любов глядачів отримали завдяки своїй майстерності переможці 5-го сезону «Битви талантів» – представники обласного осередку всеукраїнської організації «Street Workout Ukraine».

Веслування академічне та веслування на байдарках і каноє  представила Херсонська школа вищої спортивної майстерності, яка надала веслувальні  тренажери. Всі бажаючи мали змогу спробувати себе у ролі веслувальників, і бажаючих виявилось чимало.

Айкідо та єдиноборства  представила Громадська організація Херсонський міський дитячо-спортивний клуб «Титан» та  клуб айкідо «Кенсай» добре знайомі херсонцям.

Майстер-клас з важкої атлетики  провели спортсмени Громадської організації «Важка атлетика міста Херсон». На Херсонщині важка атлетика культивується у селищі Чорнобаївка містах Скадовську та Херсоні.

Виступ талановитих студентів  Херсонського державного університету факультету фізичного виховання та спорту з гумористично – розважальним номером “Кеди” підкорив всіх глядачів. Ці молоді спортсмени  Херсонщини мають неабиякі мистецьки таланти.  

Наприкінці свята підвели висновки змагань з кросфіту та стрітболу. Переможці отримали грамоти, медалі, та подарунки від КУ  ХОЦФЗН «Спорт для всіх»,  ХОВ НОК України.

З впевненістю можливо сказати, що День фізичної культури та спорту в Херсоні відбувся !!!