Паралімпіада-2020: Україна показала свій другий найкращий результат

5 вересня 2021 року у Токіо завершилася літня Паралімпіада, а разом з нею закінчила працювати і фан-зона на ТРЦ «Fabrika», де кожен бажаючий міг підтримати національну збірну та херсонських спортсменок – Єлизавету Мерешко та Яну Лебєдєву.

Учора учасники фан-зони в останнє заповнили щоденник Паралімпіади та підбили підсумки виступу спортсменів у Токіо.

Тож, в активі нашої паралімпійської збірної 98 медалей: 24 золоті, 47 срібних, 27 бронзових. У підсумку Україна посіла п’яте місце – за кількістю нагород серед 86 країн, які брали участь, показавши свій другий найкращий результат за час виступів на Паралімпіадах. У медальному заліку Україна закінчила виступ на 6 місці – попереду Китай, Велика Британія, США, ПКР та Нідерланди.

Внесли свою лепту в досягнення цих результатів і херсонські спортсменки. Так, плавчиня Єлизавета Мерешко завоювала 5 медалей: 2 золоті, 2 срібні, 1 бронзова. Яна Лебєдєва здобула срібло у змаганнях з метання диска.

Перед офіційним закриттям Паралімпійської фан-зони на ТРЦ «Fabrika» відбувся відкритий турнір з боччі та показові виступи з настільного тенісу. Ізюминкою заходу став виступ танцювального колективу молоді з синдромом Дауна «Крок в перед».

Наступні літні Паралімпійські ігри пройдуть у Парижі з 28 серпня по 8 вересня 2024 року.

А поки що радіємо досягненням українських паралімпійців та зустрічаємо оваціями і квітами херсонських спортсменів.

Херсонська обласна рада вдячна Єлизаветі Мерешко, Яні Лебєдєвій та їхнім тренерам за високі спортивні результати. Ви – гордість Херсонщини та України!

Джерело:  Херсонська обласна рада