Прикордонники з Херсона вибороли Кубок Чемпіоната з гирьового спорту

З 16 по 17 березня 2018 року на базі Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького проходив чемпіонат Державної прикордонної служби України з гирьового спорту.

Гирьовий спорт є одним із улюблених силових видів спорту серед прикордонників, адже виховує силу волі та духу та таку необхідну для несення служби на кордоні військову витримку.  Поборотися за першість та нагороди на чемпіонаті з гирьового спорту прибуло 103 спортсмена-прикордонники, сформованих у 25 командах. Перш ніж приїхати до вищого навчального закладу Держприкордонслужби, спортсмени змагалися у своїх управліннях та військових частинах за право представляти їх на першості Державної прикордонної служби України.

Спортсмени виборювали першість в особистому та в командному заліку. Змагання проходили як класичне двоборство та складалися з виконання двох вправ: перша – поштовх з гирею в 24 кг, друга – ривок гирі в 24 кг. Також до заліку враховувалася командна естафета, де чотири представники команди по 3 хвилини виконували вправу «поштовх» один за другим в сумі 12 хвилин. Чудова спортивна атмосфера та командний дух показали, наскільки згуртовані і підготовлені прикордонники. Нагородження переможців та призерів змагань провели: головний суддя змагань – суддя національної категорії Ігор Абрамович, Голова спортивного комітету Державної прикордонної служби України Микола Подоляк, ректор Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького генерал-майор Олег Шинкарук та начальник управління молоді та спорту Хмельницької міської ради Сергій Ремез.

За результатами чемпіонату Державної прикордонної служби України з гирьового спорту в особистому заліку переможцями стали: у ваговій категорії до 63 кг — старшина Валентин Житар, Чернівецький прикордонний загін; у ваговій категорії до 68 кг — лейтенант Ігор Жиров, Кінологічний центр Держприкордонслужби, у ваговій категорії до 73 кг — молодший сержант Василь Потокій, Чопський прикордонний загін; у ваговій категорії до 78 кг — молодший сержант Василь Михайлінчик, Національна академія; у ваговій категорії до 85 кг — старший прапорщик Володимир Поручіков, Харківський прикордонний загін; у ваговій категорії до 95 кг — молодший сержант Леон Білицький, Харківський прикордонний загін; у ваговій категорії понад 95 кг — молодший сержант Василь Середюк, Чопський прикордонний загін.

У запеклій боротьбі у командному заліку серед команд груп «А» команда Східного регіонального управління виборола перше місце, Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, у цій групі, посіла друге місце. Серед команд груп «Б», «В» переможцями стали: команда Чопського прикордонного загону та команда Херсонського прикордонного загону відповідно. Переможці та призери в особистому заліку нагороджені грамотами та медалями, а командного заліку – грамотами та кубками.В командній естафеті поштовх гирь першість отримала команда Чопського прикордонного загону, друге місце – команда Харківського прикордонного загону, а третє – команда Національної академії. Такі заходи серед прикордонників є традиційними, їх рівень постійно зростає, а дух суперництва змушує покращувати свої показники та працювати над власним фізичним розвитком.

Вітаємо спортсменів і бажаємо їм успіхів та подальших високих спортивних досягнень!