Пройшов відкритий Кубок області серед чоловіків та жінок з шашок -100.

З 19 по 23 серпня у ХДЮСШ з шахів і шашок Херсонської міської ради проходив відкритий Кубок області серед чоловіків та жінок з шашок -100. Цей традиційний турнир проводиться у 12 раз в пам’ять про засновника шашкового руху у Херсонський області майстра спорту СРСР, судді всесоюзної категорії Михайла Романовича Контробарського. Змагання є відкритими – беруть участь спортсмени з різних регіонів України. У цьому році на турнір приїхало 26 спортсменів із 8 регіонів країни: Херсонської , Дніпропетровської, Одеської, Луганської, Миколаївської областей, АР Крим та м. Київ та Севастополь, з них 2 міжнародних гросмейстера, 2 майстра спорту України, кандидати в майстри та першоразрядники.

Після 7 турів напруженої боротьби по швейцарській системі 12 очків з 14 можливих здобув одеський майстер спорту міжнародного класу Валерій Гребенкін та зайняв 1 місце. Друге місце у кандидата в майстри спорту з м. Херсон Кирила Полєвщикова (10 очок). Третє місце також у херсонського кандидата в майстри спорту Юрія Ніценко (10 очок).

Переможцем серед жінок стала херсонка, майстер спорту міжнародного класу, Альона Максимова (10 очок), на другому місці серед жінок – теж херсонка, кандидат в майстри спорту, Ксенія Яремчук (9 очок), на третьому місці кандидат в майстри спорту із Дніпропетровської області – Віра Попруга (8 очок). Найсильніший серед юніорів не старше 1998 р.н. – кандидат в майстри спорту Леонід Берніков (Херсон, 8 очок), серед юніорок не старше 1998 р.н. – Алла Воробйова (Херсон, 8 очок), серед дівчат 2004 р.н. – Єлизавета Осипова (Миколаївська область, 7 очок). серед юнаків 2004 р.н. Ілля Котельников (Миколаїв, 7 очок), серед наймолодших юнаків – Володимир Шарапов (Миколаївська, 4 очка), серед дівчат наймолодшої вікової групи (не старше 2007 р.н ). – Ганна Савун (Миколаїв, 3 очка), серед ветеранів – Григорій Саєнко (Луганська область, 8 очок).

Сім переможців у загальному заліку отримали грошові призи: мсмк Гребенкін В. (Одеса), кмс Полєвщиков К. (Херсон), мсмк Максимова А. (Херсон), кмс Ніценко Ю. (Херсон), кмс Яремчук К. (Херсон), мсу Тимофєєв Ю. (Київ), 1р. Яворський М. (Київ), також, переможці у всіх номінаціях нагороджені медалями та дипломами, переможець у загальному заліку – кубком.

Головний суддя, національний арбітр                                         Ірина Куколева