“САМБО в кожний навчальний заклад” в Кам’янці Херсонської області

 Для залучення учнів до здорового способу життя та впровадження нових методик фізичного виховання дітей у шкільних закладах було розроблено та втілюється в життя всеукраїнський проект  “САМБО в кожний навчальний заклад”. Відтепер до даного проекту приєдналася  Кам’янська загальноосвітня школа I-III ступеню Каховської районної ради Херсонської області.   

  За ініціативи молодого вчителя фізкультури Шаніної Олени  17 січня у приміщенні Кам’янського навчально-виховного комплексу школи відбувся семінар-практик для вчителів фізичного виховання Каховського району в рамках всеукраїнського проекту  “САМБО в кожний навчальний заклад”.

Для  презентації основних аспектів модернізації освіти та втілення проекту участь у семінарі взяли  науковець ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» Галина Коломоєць, її колега з Херсону  Сергій Моєсєєв.  Практичну частину семінару-практику провели спортсмени та головний тренер Мірзолієв Р.М. відокремленого підрозділу НФСУ «Херсонська обласна федерація самбо НФСУ» під керівництвом президента відокремленого підрозділу Шадріна В.М.

Учасникам заходу були показані основні елементи  боротьби самбо, правильність групування при падінні, елементи самооборони, які увійшли до шкільної програми з самбо. Спортсмени-самбісти не тільки демонстрували, а й відпрацьовували на практиці  разом з вчителями фізичного виховання  прийоми боротьби самбо. По закінченню всі учасники семінару-практику отримали сертифікати.