Свято наближається: у Новій Каховці завершується будівництво футбольного поля із синтетичним покриттям

Розвитку футболу у Новій Каховці приділяють особливе значення. І не тільки тому, що цією грою захоплюються міліони людей у всьому світі. Так, тільки у дитячо-юнацькій спортивній школі «Таврія» на відділенні футболу навчаються 198 дітлахів. При клубі «Енергія», котрий, як відомо, має професійну футбольну команду, що виступає у другій лізі, займаються ще близько 20 юних футболістів.

До того ж у місті є велика кількість аматорських команд, в яких грають новокаховчани різного віку – від молоді до ветеранів, повідомляє Online Нова Каховка.

Саме тому владою приділяється така велика увага створенню спортивно-футбольного поля із синтетичним покриттям «Дніпро» на місці колишнього мотобольного поля. Його відкриття  чекають і діти, і дорослі. Проект, що у 2019 році увійшов до переліку об’єктів фінансування із Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) із співфінансуванням із міського бюджету наближається до свого логічного завершення.

Сума інвестицій з державного бюджету у минулому році становила  12 млн 431,365 тис. грн, із міського бюджету було виділено 1 млн. 712,535 тис. грн. 30 липня 2019 року було видане розпорядження голови Херсонської ОДА, за яким відділ у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Новокаховської міськради було визначено розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня.

Після цього відділом на чолі з його керівником Наталією Таран проведена копітка робота з проведення тендеру на виконання будівництва. На підставі вимог чинного законодавства була проводена процедура тендерних закупівель через електронну систему «Прозорро» (створення тендерного комітету, його навчання, затвердження тендерної документації, розгляд кожної тендерної пропозиції, визначення переможця, укладення договору).

Переможцем стало ТОВ «Міленіум Спорт» (м. Дніпро), з яким                  4 листопада відділ уклав договір про закупівлю робіт за рахунок бюджетних коштів на суму 14 млн. 70 тис. грн. Дана компанія має значний досвід роботи на таких об’єктах, вона дорожить репутацією і її керівництво запевнило, що якісне поле буде підготовлено і здано в експлуатацію.

Але іноді в процес будівництва втручаються непереборні сили у вигляді погодних катаклізмів. «Ми заключили угоду з організацією, що виграла тендер, на початку листопада, мали намір максимально використати бюджеті кошти, виділені для цього проекту. На жаль, погодні умови не дали в повному обсязі виконати роботи, – коментує перший заступник міського голови Нової Каховки Леонід Чурсінов, котрий очолює міську федерацію футболу м. Нова Каховка. – Часті дощі заважали проводити земляні і дренажні роботи. Розуміючи, що закінчити до кінця 2019 року не вдасться, ми заздалегідь внесли зміни до договору, написали листи до обласної держадміністрації, просили зробити цей об’єкт перехідним, щоб завершити його в 2020 році. Він вже увійшов до переліку об’єктів, затверджених комісією ОДА на фінансування з ДФРР у 2020 році як перехідний. Тим більш, це поле увійшло до програми Президента «100 шкіл, 100 стадіонів, 100 дитсадків».Облаштування поля з синтетичним покриттям у місті – наша мрія. У нас сьогодні достатньо велика кількість дітей займається футболом. А враховуючи кліматичні зміни і малу кількість морозних днів взимку, вони можуть тренуватись на вулиці. На жаль, наявні футбольні поля не відповідають сучасним вимогам. Деякі райони будують маленькі майданчики (40х22 м), ми цим шляхом не пішли, розробили проект великого футбольного поля, що дасть можливість проводити повноцінні тренування дорослих і дитячих команд, одночасно на полі зможуть займатись дві дитячих групи. Наприклад, зараз проходить зимова першість міста серед аматорських команд (беруть участь 12 команд, в тому числі з Бериславського, Каховського районів), вони грають на «Тирсовому» полі (де вже і тирси нема) і на піщаному «Вогнику», де покриття вже травмонебезпечне. Буде штучне поле – будуть зовсім інші умови для розвитку футболу, тренувань та проведення змагань. Це значний крок вперед. Окрім того, ми розробили кілька проектів, направлених на розвиток комплексу стадіону «Енергія» (сучасне покриття бігових доріжок і секторів для стрибків, універсальний спортивний майданчик для волейболу, баскетболу, міні-футболу, тенісу). Розвиток спорту – один із важливих напрямків розвитку нашої території, і ми цим шляхом ідемо», – поділився майбутніми планами Леонід Григорович.

І ось остання інформація, отримана від начальника відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Наталії Таран: на синтетичному покритті виконана розмітка футбольного поля!

Нам залишається тільки привітати і керівництво міста, і будівельників, які в ці нелегкі часи найшли порозуміння та практично впорались з поставленою задачею. Все місто з нетерпінням чекає на свято відкриття футбольного поля «Дніпро». Залишилось тільки навести останній «марафет» і дочекатися закінчення карантину.

Джерело: http://nk-online.com.ua/svyato-nablizha%d1%94tsya-u-novij-kahovczi-zavershu%d1%94tsya-budivnicztvo-futbolnogo-polya-iz-sintetichnim-pokrittyam/