Свято справжнього бойового мистецтва відбулося у місті Генічеськ

26 вересня 2020 року,  відбувся відкритий чемпіонат з кіокушин будо карате міста Генічеськ, присвячений 236-тій річниці з дня його заснування.

Четвертий рік поспіль Генічеськ гостинно приймає спортсменів  Херсонської обласної федерації кіокушин будо карате. Але в цьому році географія учасників розширилася. В чемпіонаті взяли участь спортсмени з Генічеська, Херсону, Каховки, Нової Каховки, Іванівки, Нижніх Сірогоз, с. Виноградове Олешківського району, с. Брилівки Олешківського району, с. Новоспаське Запоріжської області. Всього 250 учасників, 17 команд.

У зв’язку з тим, що чемпіонат проходив в умовах  введення карантину на території країни, то його було вирішено перенести у кафе «Ситий Кіт» на міському пляжі. Всі бої відбувалися всередині, без глядачів.

Чемпіонат відкрив віце – президент Всеукраїнської організації «Кіокушин будо карате» Чернявський Леонід Семенович, привітали учасників змагань Генічеський міський голова Олександр Тулупов, депутат Генічеської міської ради Іван Осташевський.

За допомогу та активне сприяння  розвитку кіокушин карате у місті Генічеськ від Президента Всеукраїнської організації «Кіокушин будо карате» Сергія Всеволодова було вручено подяки Генічеському міському голові Олександру Тулупову та депутатському корпусу Генічеської міської ради, депутату міської ради Івану Осташевському,   приватним підприємцям Олександру Стрюкову та Ігорю Скуріхіну.

Наприкінці офіційної частини за традицією пролунала клятва бійця кіокушин карате у виконанні вихованця Генічеської федерації  кіокушин карате , призера Чемпіоната Європи у Польщі Олександра Булгакова.

Бої проводилися на двох татамі, в різних вікових категоріях –  від 6 років до 18 років.

Присутні  побачили на татамі свято сили, мужності та справжнього бойового мистецтва. Кожен спортсмен виявив витримку, силу духу, сміливість і нестримне прагнення до перемоги.

За результатами змагань командні міста розподілилися наступним чином:

І місце – команда Нової Каховки (сенсей Олег Жиров)

ІІ місце – команда Генічеська (сенсей Віталій Осташевський)

ІІІ місце – команда м. Херсон (сенсей Вусал Ісмаїлов)

ІV місце – команда м. Херсон (сенсей Ігор Доценко).

За найкращу техніку було нагороджено Стрюкову Дарью (м. Генічеськ) та Гриненка Олександра (м.Каховка)

Виконком міської ради висловлює подяку за підготовку та організацію   проведення змагань приватному підприємцю Оксані Осташевській, працівнику КП «Міська кіномережа» Володимиру Бокій, працівникам «Азовкомунсервісу», вихованцям Генічеської федерації кіокушин карате.

Джерело: Генічеська міська рада .