Спортивні тріумфи Херсонщини

 2 жовтня, до відділу краєзнавства бібліотеки Гончара завітали учні 8 класів Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №30 з поглибленим вивченням предметів природничо-математичного циклу та англійської мови.

Разом з працівниками Гончарівки діти здійснили екскурс в історію спорту рідного краю і познайомилися із земляками, чиїми спортивними звершеннями вони можуть пишатися, а мужність і прагнення до перемог взяти за життєвий взірець.

Школярі дізналися, що херсонська земля подарувала людству цілу плеяду видатних спортсменів, а олімпійський літопис налічує багато славних сторінок. 44 посланці Таврійського краю змагалися на Олімпійських аренах. Ними завойовано 51 нагороду, з яких 22 – золоті, 12 срібних та 17 бронзових.

Юних читачів здивували досягнення першого олімпійця Херсонщини, Івана Сотнікова, який сів у байдарку заради жарту і випередив професіоналів. Усіх присутніх вразив абсолютний рекорд по кількості олімпійських нагород легенди світового спорту, нашої землячки Лариси Латиніної.

Із захопленням наші юні гості позмагалися між собою. Вони показали силу розуму, пройшовши спортивну батл-вікторину і проявивши свою спритність.

На прикладі наших земляків-олімпійців восьмикласники зрозуміли, що українці споконвіку були здоровими і міцними. Це допомагало їм долати свої негаразди та труднощі. А кожна людина визначає свою силу по-своєму…