Таврія розпочала підготовку до сезону

26 січня 2021 року сімферопольська “Таврія” розпочала підготовку до продовження сезону у Другій лізі. Головний тренер клубу Олег Федорчук розповів про перші дні підготовки в Новій Каховці.

– Чи укомплектовано тренерський штаб команди?

– Практично сформований. Є вакансія тренера голкіперів – ми не поспішаємо, але в пошуку. Моїм помічником буде колишній гравець новокаховській “Енергії” Павло Черняєв. Є адміністратор та лікар.

– Як вам умови зборів в Новій Каховці?

– Усім задоволені. Все створено для роботи: є хороші поля, проживання та добре харчування. Також є спаринги, гарна погода дозволяє працювати.

– Що можете сказати стосовно новачків?

– На перших зборах ми знайомимося з тими хто є, і з тими хто приїжджає. У нас на перегляді київський гравець з аматорського футболу Іван Швець. Також приїхав Олександр Ігнатенко, який грав у Першій лізі та за кордоном (чемпіонат Грузії). Повинен під’їхати голкіпер херсонського “Кристала” Ярослав Герасименко, а також ще ряд футболістів.

– Олег Вікторович, вже третій день зборів. Що можете сказати про функціональні можливості гравців?

– Ми провели тестування і більшість футболістів вклалися в норматив, тобто під час відпустки вони поставилися до себе дуже професійно. Я навіть здивований по багатьох позиціях – особливо в хорошій формі гравці групи атаки. На жаль, є й такі хто провалив. Я вважав, що ті, по яким у мене були сумніви, як-то виправляться, але на жаль ні.

Відзначимо, що на зборах заплановано чотири спаринги: 28 січня – з “Енергією”; 30 січня – з “Миколаєвом” (на виїзді); 4 лютого – з “Миколаєвом-2” (в Новій Каховці); і 7 лютого – з командою з Нижніх Торгаїв (в Новій Каховці). Pавершиться перший збір 8 лютого.

Джерело: tavriya.com.ua