Тенісистка з Нової Каховки перемогла на турнірі в США

“Калініна бере другий титул поспіль!”, – з такими заголовками сьогодні вийшли всі спортивні таблоїди, які висвітлюють події світового тенісу.
У поточному році Ангеліна провела 10 офіційних матчів, здобула 10 перемог і два титули переможця турнірів серії ITF c призовим фондом 25000 $, що проходили в американських містах Дайтона-Біч і Орландо, штат Флорида.

Про вчорашній фінальному матчі в Орландо треба розповісти окремо. Обмовимося відразу, що кожна зустріч на корті з будь-яким гравцем таїть в собі масу непередбачуваного. У тенісі неможливо все запрограмувати наперед. Навіть якщо ти і перша ракетка посіву, будь-який суперник виходить на корти з думкою про перемогу. А в тенісному поєдинку – переможець один.

Фінальна зустріч проти австрійської спортсменки Юлії Грабнер не віщувала легкої перемоги, адже у фінал пробиваються найсильніші. Однак, перший сет Калініна здолала без особливих проблем. Суперниця змогла взяти лише два гейми проти шести новокаховчанки Це вселило українським уболівальникам певну впевненість у перемозі. Але не тут то було.

Австрійка в другому раунді посилила гру і без особливих зусиль відіграла сет у Калініної 6-3. Визначення переможниці вирішувалося в третьому сеті.

Ось тут, крім спортивної майстерності, знадобилася воля до перемоги. Перші шість геймів пройшли в рівній боротьбі, спортсменки впевнено брали свою подачу: 3-3. Потім Ангеліна виграє два гейми поспіль і виходить вперед: 5: з. Але австрійка, відігравши по ходу три матчбола, зрівнює рахунок: 5: 5. Напруга в матчі досягло апогею і будь-яка помилка могла стати фатальною. І все ж Ангеліні вдалося переломити хід зустрічі на свою сторону. Неймовірним зусиллям волі вона знову взяла два гейми поспіль і буквально вирвала перемогу з рахунком 7-5.

Матч тривав 2 години 38 хвилин. Захоплена американська публіка влаштувала овації обом спортсменкам, але перемога дісталася одній – новокаховчанкі Ангеліні Калініної! Вітаємо !!!