Відкрита першість Каховки з баскетболу 3х3

09 серпня 2020 року на новому баскетбольному майданчику зі штучним покриттям, розташованому біля будівлі Каховської ДЮСШ, відбулися змагання відкритої першості м. Каховки з баскетболу 3х3 серед команд чоловіків, присвячені 29-й річниці Незалежності України. Організатори змагань: відділ у справах молоді та спорту Каховської міської ради, управління освіти, ДЮСШ Каховської міської ради та ГО «Баскетбольний клуб «Каховка».

Боротьбу за медалі вели шість команд: «МБК» (Каховка), «3+1» (Каховка), «Свєтлово» (Каховка), «Імпульс» (Н.Каховка), «ГСВ» (Н.Каховка) та БК «Нова Каховка». Першість розігрувалась за коловою системою, а дві перші команди за підсумками всіх ігор зустрічалися між собою у суперфіналі. Незважаючи на серпневу спеку всі поєдинки проходили у безкомпромісній та захоплюючий спортивній боротьбі, баскетболісти демонстрували свої кращі фізичні та технічні навички, волю до перемоги. Високий організаційний рівень проведення змагань забезпечувала бригада арбітрів на чолі з Заслуженим тренером України Валерієм Зарецьким.

Отже, у підсумку, бронзовим призером першості стала каховська команда «3+1» у складі: Єгор Кульков, Микита Ткачук, Єгор Нагай та Сергій Гончаров. Видовищним та напруженим видався чемпіонський суперфінал між каховським «МБК» та БК «Нова Каховка». З рахунком 17:14 перемогу у першості святкували більш досвідчені новокаховчане, які виступали у такому складі: Артем Аверін, Андрій Щепкін, Віктор Дорошенко та Олександр Межуєв.

Каховський «МБК» (Дмитро Нечипоренко, Владислав Нечипорук, Микита Макеєв та Антон Коваль) – срібний призер відкритої першості м. Каховки.

Кращим нападником першості оргкомітет змагань визнав Євгена Федорчука («Свєтлово» Каховка), кращим гравцем – Андрія Щепкіна (БК «Нова Каховка»). В пер

В перервах матчів першості були проведені серед учасників та вболівальників конкурс на краще виконання три очкових кидків (переміг Єгор Кульков («3+1») та конкурс на влучність з дальньої дистанції (переміг Єгор Нагай («3+1»).

На урочистій церемонії нагородження учасників та вболівальників привітала начальник відділу у справах молоді та спорту міської ради Лідія Левчик та нагородила команди-призери, кращих гравців та переможців баскетбольних конкурсів кубками, медалями, почесними грамотами та призами від організаторів.