Українець Проценко виступить на етапі Діамантової ліги у Монако

Ukraine's Andriy Protsenko in action during the men's high jump competition at the Golden Gala Pietro Mennea IAAF Diamond League athletics meet in Rome, Thursday, Sept. 17, 2020. Protsenko won with m. 2.30. (AP Photo/Gregorio Borgia)

Шостий етап найпрестижнішого комерційного турніру з легкої атлетики – Діамантової ліги – відбудеться в Монако. Він буде передостаннім перед участю спортсменів на Олімпійських Іграх – ще один етап пройде у Великій Британії.

Як і на попередніх етапах, у Монако відбудуться фінали з 14 легкоатлетичних дисциплін. Усі змагання пройдуть в один день – п’ятницю, 9 липня.

На етапі у Монако змагатимуться кілька провідних легкоатлетів: срібна призерка Олімпіади у потрійному стрибку Юлімар Рохас, 2-разовий чемпіон світу серед юніорів з бігу на 1500 та 5000 метрів Якоб Інгебрігстен, світова рекордсменка в бігу на 10000 метрів Сіфан Хассан.

Змагатиметься в Монако і один представник України. Андрій Проценко виступить у стрибках у висоту.

Для Андрія Проценка етап у Монако стане третім у сезоні Діамантової ліги. У Досі український стрибун став третім, показавши результат 2.27 метри, а у Флоренції – четвертим (2.30 м) – особистий рекорд сезону.

Серед усіх учасників етапу у Монако особистий рекорд Проценка є найвищим – він стрибав на 2.40 метри в Лозанні у 2014 році. Водночас, за результатами сезону українець поступається багатьом своїм опонентам.

Боротися за перемогу у стрибках у висоту будуть чемпіони Європи у стрибках в приміщенні Джанмарко Тамбері (2019) та Ілля Нєдасєков (2021). А також лідер сезону у стрибках у висоту – росіянин Ілля Іванюк, який у 2021 році показав результат 2.37 метри.

Загалом для Проценка етап у Монако стане четвертим турніром на відкритому повітрі у 2021 році. Крім етапів Діамантової ліги, український стрибун переміг на чемпіонаті України з результатом 2.26 метри.

Джерело: Суспільне