Український прапор офіційно представили принцу Гаррі на “Іграх нескорених”

Український прапор офіційно представили королівській родині герцога та герцогині Сассекських та генерал-губернатору Австралії на “Іграх нескорених” (Invictus Games) у Сіднеї. Український прапор офіційно  презентувала голова громадського комітету підтримки української команди на “Іграх нескорених” у Сіднеї, волонтер-координатор зв’язків між українськими спортсменами та австралійськими організаторами “Ігор” Дарка Сенько в числі волонтерів із 17 інших національних команд. 

“Це було почесно і хвилююче тримати прапор нашої України на такому поважному зібранні,” – зізналася австралійська українка.

Церемонія презентації національних прапорів та офіційне фото з патроном “Ігор нескорених” принцом Гаррі відбулося сьогодні в Королівському ботанічному саду Сіднея.

За словами Дарки Сенько, окрім формальних заходів, де український прапор буде представлений серед прапорів інших країн-учасниць, координаційний комітет австралійського  українства на “Іграх нескорених” докладає максимум зусиль, аби про Україну почули якнайбільше.

Комітет сформував потужну мережу пітримки української збірної, яка передбачає активну участь у змаганнях сіднейських австралійців, низку культурних заходів у рамках програми, грутновну інформаційну кампанію, відвідання українськими ветеранами австралійських благодійних центрів та осередків по роботі з місцевими ветеранами.

Крім того, велика увага приділяється візуалізації України.

“Ми агітуємо кожного, хто долучатиметься до будь-яких заходів у рамках “Ігор” – чи то вітання нашої команди в аеропорту, чи то відвідання змагань – брати із собою український прапор”, – пояснила волонтер.

Вона також висловила подяку усім спонсорам та звичайним австралійським українцям, які долучилися до підтримки офіційної і культурної програми українських ветеранів.

Дарка Сенько запевнила, що українські спортсмени-ветерани та члени офіційної делегації, які вже 18 жовтня прибудуть в Австралію, отримають не менш теплий прийом, аніж той, який вони отримали минулого року в Канаді.

 

Дерело: Укрінформ