У Всеукраїнських спортивних змаганнях юнаки та дівчата з Херсонщини завоювали бронзу

У  Скадовську турніром з футболу завершились Всеукраїнські спортивні змагання ГО «ВФСТ «Колос» під девізом «Хто ти, майбутній олімпієць?». У турнірі взяли участь 8 команд дівчат та 14 команд юнаків 2004/2005 років народження. 
Херсонщина була представлена збірними командами «Колос» (дівчата) та «Ніка» (юнаки).
У дівчат змагання відбулися у двох групах по 4 команди за коловою системою у одне коло і у другому нокаут раунді змагалися за системою плей-офф – півфінали і фінали.
Дівчата на груповій стадії виграли у «Кобри» з Луганської області – 1:0 та «Маяка» з Рівненської області – 4:0, програли «Стрібежанці» з Житомирської області – 1:2 і з другого місця в групі вийшли до півфіналу.
У півфіналі програли майбутнім чемпіонкам – команді «Розточчя» з Львівської області. А в серії післяматчевих пенальті упевнено перемогли – 3:1, ставши бронзовими призерами.
Бронзові медалі Всеукраїнських спортивних змагань під девізом «Хто ти, майбутній олімпієць?» з футболу серед дівчат 2004/2005 років народження завоювали Регіна Борисова, Ганна Сидоренко, Катерина Нурберг, Юлія Пономаренко, Олександра Бабюк, Софія Лазаренко, Софія Жабченко, Валерія Махно, Ольга Ястремська, Євгенія Степченко.
Бронзові призерки є вихованками Бериславської районної КДЮСШ ім. В.К.Сергеєва, Каховської районної ДЮСШ «Колос», Новокаховської ДЮСШ «Таврія», Чаплинського ДЮКФП, Скадовської ДЮСШ «Спартак», СДЮСШОР з футболу «Кристал» та тренерів Євгена Авраменка, Олексія Гурнакова, Наталії Швед, Андрія Ківнюка, Віталія Дзюбенка, В’ячеслава Роля.
Хлопці з Херсонської області на груповій стадії виграли усі три матчі: у «Колоса» з Вінницької області з рахунком 3:1, у «Пулини» з Житомирської області – 3:0, у «Колоса» з Чернівецької області – 10:0 і з першого місця вийшли до чвертьфіналу. За результатами змагань хлопці виграли теж бронзу. 
Бронзові медалі Всеукраїнських спортивних змагань під девізом «Хто ти, майбутній олімпієць?» з футболу серед юнаків 2004/2005 років народження завоювали Леонід Нікітін, Богдан Волос, Данило Макарчук, Марк Сливка, Микола Чернекцький, Максим Курільчук, Єгор Бєлов, Віктор Пустовой, Валентин Макаренко, Євгеній Глодик, Віктор Бойко, Дмитро Сухина, Данило Острянський, Артур Мороз, Данило Соценко.
Команда хлопців була сформована на базі відділення СДЮСШОР з футболу «Кристал» Великокопанівської ОТГ (тренер Василь Довгаль) та за допомогою Білозерської районної КДЮСШ (тренер Володимир Борщенко), Скадовської районної КДЮСШ (тренер Олександр Меркун).
Команди-переможці і призери були нагороджені кубками і дипломами ГО «ВФСТ «Колос», а гравці цих команд медалями і дипломами.
У загальнокомандній першості Всеукраїнських спортивних змагань під девізом «Хто ти, майбутній олімпієць?» 2018 року, до якої будуть зараховані 5 кращих командних результати, у збірної Херсонщини 1 перше командне місце (вільна боротьба), 3 третіх місця ( волейбол (дівчата), футбол (дівчата, юнаки) та 5 місце (важка атлетика).