У Генічеську з успіхом пройшов міжнародний турнір з сумо і дзюдо “Азовська хвиля-2019”

З 29-30 червня у Генічеську відбувся щорічний міжнародний турнір з сумо і дзюдо “Азовська хвиля – 2019”, який протягом 3-х днів проходив у фізкультурно-оздоровчому комплексі.

У цьому році “Азовську хвилю” відвідали 411 спортсменів з 16 областей України, республік Молдова і Білорусь.

До суддівської колегії увійшли судді вищої, національної та міжнародної категорій.

“Азовська хвиля-2019” стартувала 28 червня з змагань з сумо.

За віковими та ваговими категоріями в змаганнях з сумо розігрувалися 16 комплектів медалей. Від Генічеського району  виступали 17 спортсменів.

Вихованці тренера Халіла Халілова завоювали 10 нагород: 2 золота – Зайченко Ілля і Куртумеров Едем; 5 срібних медалей – Ковальський Артемій, Посошко Данило, Конотоп Тимур, Щербань Сергій і Русак Ярослав; 3 бронзи – Зарічний Микита, Кульчицька Анастасія.

Вихованці Романа Дюкарев і Фіщука Володимира Єгор Козлов зайняв перше місце, а Кравцов Кирило – третє місце.

Протягом двох днів 29 та 30 червня в рамках “Азовської хвилі-2019” проходили змагання з дзюдо. Генічеську федерацію сумо, самбо і дзюдо представляли 30 кращих спортсменів району, з яких 12 зайняли призові місця.

Вихованці Халілова Конотоп Тимур і Івахненко Максим стали чемпіонами, срібна медаль дісталася Щербаню Сергію, а бронзу отримали Литвиненко Юрій, Куртумеров Едем, Галя Давид, Салгалов Давид, Мирна Олександра, Федорова Анастасія.

Вихованці Романа Дюкарев і Фіщука Володимира завоювали 3 бронзових медалі. Це Голобородько Христофор, Сисоєв Остін і Кравцов Кирило.