У “карантині вихідного дня” футбольні матчі УПЛ та ПФЛ будуть проводитись, але без глядачів

Уряд запровадив в Україні карантин вихідного дня. Тепер на вихідних не працюватимуть ресторани, бари, кафе, торгові центри та кінотеатри. Разом із тим скасовано адаптивний карантин, тобто розподіл на зони. Таке рішення ухвалили на засіданні Кабміну у середу. Але змагання УПЛ та ПФЛ у вихідні проводити дозволено. Про це написав на власній сторінці у ФБ президент УАФ Андрій Павелко, повідомляє офіційний сайт ПФЛ.

“Карантин вихідного дня”, який починає діяти з 14 листопада, не завадить проведенню матчів чемпіонату України, – зазначив очільник УАФ. – На минулому тижні УАФ, УПЛ та ПФЛ провели нараду, на якій розробили пропозиції для МОЗ щодо продовження футбольних змагань до кінця року. Спільно і завдяки плідній співпраці з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим нам вдалося відстояти можливість продовження поєдинків УПЛ, Першої і Другої ліг, які призначені на вихідні дні. За що дуже вдячний особисто очільнику МОЗ!

На жаль поки що всі поєдинки відбуватимуться без глядачів — здоров’я вболівальників перш за все! Натомість МОЗ дозволив проведення матчів чемпіонату навіть в тих населених пунктах, які раніше перебували в “червоній зоні”. Це суттєво зменшить для багатьох клубів логістичне і фінансове навантаження. Зі свого боку УПЛ та ПФЛ гарантує строге дотримання всіх необхідних заходів безпеки та вимог МОЗ під час організації й проведення матчів і жорсткий контроль за станом здоров’я учасників змагань. Робимо все можливе для захисту футболу від пандемії!”

Нагадаємо, що у суботу, 14 листопада Новокахловська “Енергія” на домашньому стадіоні приймає ФК “Реал-Фарма” з Одеси. Початок гри о 14.00. Матч проводитиметься без глядачів.