У Лазурному завершилась Дитяча Олімпіада Херсонщіни – 2019

З 2 по 16 червня 2019 року на Херсонщині на базі  Центру  олімпійських видів спорту «Прибрежний» (смт Лазурне, Скадовський район) відбулася Дитяча Олімпіада Херсонщини-2019.  
Упродовж 14 днів в дусі олімпізму, в чесній боротьбі  з олімпійським гаслом «Citius, altius, fortius!» в серцях, змагалися 14 команд районів, міст та об’єднаних територіальних громад Херсонщини. 300 хлопчаків та дівчаток-переможців та призерів районних і міських змагань, вихованців дитячо-юнацьких спортивних закладів області з  міста Херсона і Каховки, Бериславського, Білозерського, Великолепетиського, Генічеського, Голопристанського, Іванівського, Каховського, Нижньосірогозького Новотроїцького, Олешківського  районів, Горностаївської та Каланчацької ОТГ випробували та демонстрували силу, швидкість, спритність у змаганнях з олімпійських видів спорту: легкої атлетики, футболу, волейболу та баскетболу 3х3.  
Вже 6 червня на урочистому  відкритті  Дитячої Олімпіади Херсонщини-2019 на стадіоні ЦОВС «Прибрежний»  за участі начальника управління з питань фізичної культури та спорту Херсонської обласної державної адміністрації Юрія Кана та директора комунальної установи «Херсонський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»  Херсонської обласної ради Сергія Ротоноса  були нагороджені перші переможці у змаганнях з бігу на 60 м (дівчата, юнаки), 500 м  (дівчата) та 600  м  (юнаки).  

Тож, у підсумку переможцями у змаганнях з легкої атлетики в особистому заліку стали:
– Біг на 60 метрів
Дівчата:1 місце – Сергієнко Наталія (м. Херсон), 2 місце – Гура Ірина  (Каховський район), 3 місце – Мороз Дар’я (м. Херсон). 
Юнаки: 1 місце – Коровайко Олександр (Великолепетиський район),  2 місце – Максимюк Влад (Новотрїцький район), 3 місце – Брунак Антон  (Голопристанський район). 

– Біг на 500 метрів (дівчата):  1 місце – Шилик Віроніка (Каховський район), 2 місце –  Кайова Валерія (м. Херсон), 3 місце – Сергієнко Наталія (м. Херсон).   

– Біг на 600 метрів (юнаки):  І місце – Коровайко Олександр (Великолепетиський район). 2 місце – Брунак Антон (Голопристанський район), 3 місце – Титаренко Артем (м. Херсон). 
 
– Стрибки у довжину
Дівчата: 1 місце – Шилик Вероніка (Каховський район) 2 місце – Кайова Валерія (м. Херсон), 3 місце – Сергієнко Наталія (м. Херсон).
Юнаки: 1 місце – Рибак Андрій (м. Херсон), 2 місце – Коровайко Олександр (Великолепетиський район), 3 місце – Попович Дмитро (Каланчацька ОТГ).  

– Метання м’яча
Дівчата: 1 місце – Кашлюк Яна (Каланчацька ОТГ), 2 місце – Кривенко Олена (Бериславський район), 3 місце – Митровська Дар’я (Білозерський  район).
Юнаки: 1 місце – Козир Микита (м. Херсон), 2 місце – Рибак Андрій (м. Херсон), 3 місце – Герасімов Євген (Горностаївський район). 

У змішаній легкоатлетичній естафеті  (4 дівчини + 4юнаки) місця розподілилися наступним чином:
1 місце – Голопристанський район (Гаценко Олена, Бухтій Вероніка, Деремешко Любов, Бухтій Павло, Лосевський Данило, Устюжаніна Наталя, Брунак Антон,  Попов Олександр); 
2 місце – м. Каховка (Зібіньова Поліна, Стрижеус Софія, Дідик Ангеліна, Соболь Олександра,  Матковський Богдан, Ткаліч В’ячеслав, Загородній Дмитро, Мазур Дмитро); 
3 місце – м. Херсон (Мороз Дар’я, Чумаченко Дар’я, КАйова Валерія, Кравченко Софія,  Рибак Андрій, Титаренко Артем,  Козир Микита, Фіш В’ячеслав).

Переможці змагань з легкої атлетики у загальнокомандному заліку: 1 місце  –  м. Херсон,  2 місце – Голопристанський район,  3 місце – м. Каховка.

У змаганнях ігрових видів спорту переможцями стали:
 
– Футбол (юнаки): І місце – м. Херсон, 2 місце –  Олешківський район,  3 місце – м. Каховка.
 
– Волейбол (змішана команда):
1 місце – м. Херсон (Вакуленко  Євген, Попков Володимир, Гордієнко Кирило, Рибак Андрій, Мороз Дар’я, Кравченко Софія, Спільна Вікторія);  
2 місце –  Бериславський район (Безкровний Єгор, Лашевич Іван,  Кривенко Олександр, Колбасенко Марія, Кривенко Олена, Власик Каріна); 
3 місце – Олешківський ройон (Погорецька Яна, Стеценко Еліна, Джуль Каріна, Симонян Діана, Бондаренко Микола, Онопрієнко Іван, Нюхін Іван, Скадовська Юлія, Жигало Микита). 
 
– Баскетбол 3х3 (юнаки):
1 місце – м. Каховка (Бутенко  Ілля, Чумак Кирило, Приходько Герман, Мазур Дмитро); 
2 місце – м. Херсон (Зубенко Антон, Шабалдін Кирило, Хільченко Ярослав, Вакуленко Євген);
3 місце – Каланчацька ОТГ  (Ісаєв Ілля, Давидов Кирило, Кільдишев Роман, Попович Дмитро)
 
– Баскетбол 3х3 (дівчата):
1 місце –  Олешківський район (Бабкунова Аріна, Воліна Каріна,  Злигостєва  Аліна, Пацалова Діана); 
2 місце –  Білозерський район (Паєвська Віталіна,  Лушпій Ольга,  Ярошенко Антоніна);
3 місце – Каланчацька ОТГ (Дудченко Дарина, Мироненко Єлизавета, Віннікова Віталіна, Вострецова  Юлія). 

За підсумками всіх комплексних змагань  у загальнокомандному заліку серед міст та районів І групи переможцями стали команди Олешківського району (І  місце), міста Херсона (ІІ місце) і міста Каховки  (ІІІ місце). 
 
Серед районів та ОТГ ІІ групи  І місце посіла  команда Каланчацької ОТГ , ІІ місце  – Каховського району і ІІІ місце – команда Великолепетиського району. 
 
Головною суддівською колегією  визначені також найкращі спортсмени  Дитячої Олімпіади Херсонщини-2019  в наступних номінаціях. 
 
Кращою спортсменкою  Дитячої Олімпіади Херсонщини-2019  визнана   Мороз Дар’я (м. Херсон), яка виборола 3 медалі: 1 місце – з волейболу, 3 місце – з бігу на 60 метрів та в комбінованій естафеті;
 
Кращим спортсменом  Дитячої Олімпіади Херсонщини-2019 став Рибак Андрій (м. Херсон), який виборов найбільшу кількість медалей – 4 : 1 місце – зі стрибків у довжину та з волейболу, 2 місце – з метання м’яча, 3 місце – в комбінованій естафеті, 

Кращі універсальні гравці з футболу –  Осипенко Владислав (м. Херсон),  Загородній Дмитро (м. Каховка).
 
Кращий бомбардир з футболу –  Гнатковський Ілля (м. Херсон).
 
Кращий воротар з футболу –   Гаран Ярослав (м. Херсон).
 
Кращий гравець з волейболу серед дівчат – Джуль Каріна (Олешківський район).
 
Кращий гравець з волейболу серед юнаків –  Вакуленко Євген (м. Херсон).
 
Кращий гравець з баскетболу 3х3 серед дівчат – Злигостєва Аліна (Олешківський район).
 
Кращий гравець з баскетболу 3х3 серед юнаків» – Бутенко Ілля (м. Каховка). 

Поряд зі змаганнями юні спортсмени чудово відпочили та відновили сили на узбережжі Чорного моря для подальших перемог у спорті. Цікавою і насиченою була і культурна програма, яку готували  разом  з вожатими самі діти – різноманітні конкурси, веселі концерти і розіграші, одноденні мандрівки вздовж берега моря. 

Юні спортсмени довели, що росте яскрава та весела, сильна та здорова зміна, перед якою відкриваються усі шляхи і у навчанні, і у спорті, і у житті. 

ХVII  Дитяча Олімпіада Херсонщини завершилась..  До нових зустріч у наступному році!
Довідково. «Дитяча Олімпіада Херсонщини»  – це унікальний спортивно-оздоровчий захід, аналогів якому нема в Україні. На Херсонщині він проводиться управлінням з питань фізичної культури та спорту Херсонської ОДА та Херсонським  обласним Центром  фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» з 2003 року та завжди у «Прибрежному».
«Вже багато років оздоровчий дитячий сезон у «Прибрежному» розпочинається з Дитячої Олімпіади. Ми завжди раді приймати дітей, які мають певні спортивні здобутки та надавати можливість оздоровлення та відпочинку. У цьому році юні спортсмени тренуються та змагаються на сучасній спортивній арені олімпійського рівня. Поряд з ними тренуються члени легкоатлетичної збірної України. Тож у спортсменів-початківців є шанс побачити майстерність професіоналів, щоб знати, чого прагнути», – зазначає  керівник Центру олімпійських видів спорту «Прибрежний» Андрій Путілов.