У Львові 12-річний херсонець Аниканов став чемпіоном двох турнірів по бразильському джиу-джитсу

У Львові 12-річний Богдан Аниканов з Херсона став чемпіоном двох найбільших турнірів України по бразильському джиу-джитсу (БЖЖ). Про це повідомляє прес-служба спортсмена. 

30 вересня Аниканов завоював золото третього етапу національного відбору по бразильському джиу-джитсу National Challenge 2018. Він виступав у ваговій категорії до 34 кг. На шляху до чемпіонства спортсмен переміг суперника з київського клубу Aminov Club за допомогою больового прийому на руку (важіль ліктя), не залишивши йому шансів. 

У чемпіонаті взяли участь понад 300 спортсменів з 40 клубів України, а також представники Польщі, Чехії, Румунії, Грузії, Бельгії, Білорусі та Литви. “Змагання порадували великим просторим залом, відмінною організацією і красивими медалями. При цьому Богдан показав хороший рівень боротьби”, – зазначив отець спортсмена Володимир Аниканов. 

Ukraine National Challenge 2018 – це серія з чотирьох рейтингових чемпіонатів серед професіоналів в Харкові, Одесі, Львові та фінальному турнірі в Києві. За результатами складуть офіційний рейтинг спортсменів. Організатор турніру – Українська федерація бразильського джиу-джитсу (UFBJJ).

Ще одне золото Аниканов завоював 29 вересня на турнірі Lviv Open Gi 2018. Він провів три сутички з сильними гідними суперниками: в першій спортсмен переміг за очками киянина з клубу Aminov Club, а в другій так само розправився у впертій боротьбі з суперником з луцького клубу Garda . У фіналі спортсмен переміг джітсера з Києва (Aminov Club) за допомогою задушливого прийому. 

“Підготовка до цих чемпіонатів проходила в Херсоні під керівництвом тренера Артема Головко, – розповів Володимир Аниканов. – Готувалися посилено, так як вперше їхали до Львова і знали, що будуть серйозні суперники з усієї України. Чи не все вдалося, як хотіли. Звичайно, є над чим працювати, але в підсумку наполеглива праця на тренуваннях дав свій результат – заслужене подвійне золото! “. 

За його словами, турнір Lviv Open Gi 2018 зібрав велику кількість добре підготовлених учасників, які показали гідну боротьбу. “Спортсмени з усієї України дуже прогресують і стають сильнішими, і в результаті все складніше вигравати перші місця. Але завдяки таким опонентам Богдан так само розвивається і стає сильнішою, він отримав безцінний досвід. Хочеш бути кращим – борись з кращими! Ось такі результати відкриття змагального року! “, – зазначив отець джітсера.

На даний момент Богдан Аниканов готується до фінального чемпіонату National Challenge 2018, який пройде в грудні в Києві. “Робота в спортзалі кипить, старанно готуємося до нього!”, – сказав Володимир Аниканов.
До цього в серпні в Лазурному Херсонської області Аниканов став чемпіоном всеукраїнського турніру з хортингу “Кубок Чорного моря”. Він завоював золото в розділі “сутичка” і срібло – в “двобої”. 

Богдан Аниканов представляє херсонський CK “Катран” (Paul Stolyar team). Спортсмен є чемпіоном України з БЖЖ (Ukrainian Open, Gi), переможцем Кубка України з БЖЖ і турніру CrossFit Kids як самий фізично підготовлений дитина 9-10 років. Також він завоював золото турніру Ukraine Kids Open Gi.

Крім того, спортсмен успішно виступає на турнірах по грепплінг, панкратіону, рукопашного бою та ММА. Він є чемпіоном в цих видах спорту в різних регіонах. Зокрема, Богдан завоював першість Миколаївської області з панкратіону і Херсонській – по грепплінг, панкратіону і рукопашного бою.

У 2017 році Аниканов отримав щорічну премію “Дитина року” за версією соціального проекту Best in Kherson. Таких успіхів спортсмен досяг протягом трьох років після початку тренувань у вересні 2015 року. 

Відзначимо, що бразильське джиу-джитсу – це бойове мистецтво і міжнародне спортивне єдиноборство, в основі якого – боротьба в партері, а також больові і задушливі прийоми. У цьому виді спорту будь джітсер може успішно захиститися і перемогти сильнішого суперника за рахунок техніки.