У Нижніх Сірогозах відкрили спортивний майданчик

19 травня в Ніжньосірогозькiй ЗОШ відкрили спортивний майданчик зі штучним покриттям розміром 42 м х 22 м.

Як повідомляє прес-служба ОДА, захід відбувся за участю голови обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва, народного депутата України Сергія Хлань, представників місцевої влади, школярів, юних футболістів і жителів селища.
Спортивний об’єкт фінансували з різних джерел: з державного бюджету – 749,5 тис. грн. Кошти районного бюджету – 400,0 тис.грн. і засоби Нижньосірогозькій селищної ради – 350,0 тис. грн. Загальна вартість майданчика становить 1499,0 тис. грн.

«Молодь з Серогожскго району постійно бере участь в турнірах різних рівнів, тому сучасний майданчик зі штучним покриттям дозволить їм ще активніше брати участь в спорті і розвиватися в цьому напрямку, допомагати юним спортсменам в професійному зростанні», – зазначив глава області Андрій Гордєєв.

«Наша мета – створити дітям достойні умови для повноцінного розвитку. Адже діти – наше майбутнє, а значить – майбутнє України », – зазначив народний депутат Сергій Хлань.
На сьогодні в Ніжнесерогожскій ЗОШ I-III ст. функціонують футбольні команди старшого, середнього та молодшого шкільного віку чисельністю 52 учні (тренери – вчителі фізкультури Татаринцев В.В., Федорець І.М., Супрун І.М.). У дитячо-юнацькій спортивній школі, що діє на базі навчального закладу організовано 12 різновікових груп – 5 з початковою підготовкою, 7 з базовою підготовкою (тренери ДЮСШ Іванюк В.Б., Гладун А.В., Чуднівський С.І., Пилипенко В.І. .), команда селища «Тарпан» – 25 осіб (тренер-адміністратор Микулин М.В.).
Введення в дію спортивного майданчика зі штучним покриттям дозволить додатково залучити до занять в футбольні гуртки і забезпечить ефективне проведення уроків фізкультури.
Крім того, в рамках візиту в Нижні Сірогози почесні гості відвідали відкритий урок з футболу, який юні спортсмени провели на місцевому стадіоні “Скіф”.