У спортивних змаганнях «Юний рятівник – 2019» перемогла команда школи № 38

21 лютого в Херсоні відбувся фінал спортивних змагань «Юний рятівник – 2019» серед 6-их та 7-их класів загальноосвітніх закладів Дніпровського району м. Херсона. Такі змагання започатковані ще 16 років тому назад. Організовує та проводить їх Херсонський Центр позашкільної роботи Херсонської міської ради за підтримки обласної Держслужби з надзвичайних ситуацій, обласного Добровільного пожежного товариства та обласного Центру спортивної медицини і здоров’я.    
Про це інформує ГУ ДСНС України у Херсонській області.
У цей день за звання переможця боролися 3 команди із загальноосвітніх закладів №№ 36, 38 та 53. Змагання складались з кількох етапів: конкурсів «Розминка 101»,  «Біг у протигазах», «Колесо фортуни», «Збий полум’я», «Медичний», «Перетягування канату», естафети «Юний рятівник», в якій необхідно було пробігти з пожежним рукавом, приєднати його до рукавного розподільника і наприкінці згорнути. А під час конкурсу капітанів хлопці віджималися. Найкращий капітанський результат – 50 раз. Не обійшлось без конкурсу вболівальників, під час якого групи підтримки кожної з команд демонстрували танцювальні композиції.
У завзятій та напруженій боротьбі перше місце отримала команда ЗОШ № 38. За перемогу журі вручило їм перехідний кубок. Відповідно 2-ге місце в учнів ЗОШ № 36, 3-тє в ЗОШ № 53. Приємно, що всі учасники отримали подарунки, квитки на похід у кінотеатр та каток у торгово-розважальний центр «Фабрика» та футбольні м’ячі.
Надзвичайно важливо, що в такій спортивно-ігровій формі школярі навчаються навикам безпеки життєдіяльності.