У Хероні відбулися змагання з пішохідного туризму

22-23 травня 2021 року в м. Херсоні, в парку “Херсонська фортеця”, відбулися змагання з пішохідного туризму «Відкритий Кубок  КЗ «Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради».

Участь у змаганнях взяли 19 команд юних туристів з міста Херсон, Херсонської, Олешківської та Каховської міських громад, Нижньосірогозької, Новоронцовської селищних громад та Чорнянського ліцею Каховського району.

В перший день змагань учасники долали «смугу перешкод» у зв’язках по 2 особи. Юні туристи долали наступні етапи: підйом, траверс та спуск по схилу, навісна переправа через яр та переправа по мотузці з перилами.

Другого дня команди змагалися на дистанції «Крос – похід». За три години команда з 4-х учасників повинна була подолати 10 етапів, серед яких  50-метрова переправа через колишнє Лебедине озеро, горизонтальний маятник, підйом та спуск по вертикальній мотузці, підйом-траверс-спуск по схилу, орієнтування по лінії. Під час проходження етапів туристи мали організувати страховку, переправити вантаж, супроводжувати один одного і слідкувати за контрольним часом проходження кожного етапу..