У Херсоні вперше відбувся чемпіонат України з бадмінтону

Більше ста учасників з 11 областей України боролися за першість і показували майстерність гри ракеткою. Тривав турнір 6 днів, 20 жовтня, відбулося нагородження фінальної категорії учасників.

Організаторами змагань є федерація бадмінтону України (ФБУ), відділення ФБУ в Херсонській області, управління у справах фізичної культури і спорту в Херсонській області. Крім того, турнір пройшов за підтримки керівництва Херсонського державного університету, на базі якого і проходив чемпіонат.

Такий вид спорту як бадмінтон популярний у багатьох країнах світу. Херсонська область – одна з областей України, яка популяризує даний спорту. При ДЮСШ №3 з 2018 року діє відділення бадмінтону, де тренуються юні спортсмени. За словами Ірини Попової, представника відділення ФБУ в Херсонській області, херсонці хоч і не зайняли призового місця, але показали хороший результат.

До відома, бадмінтон є найшвидшим видом спорту в світі. У 2013 році був встановлений рекорд швидкості найсильнішого удару в бадмінтоні – смеша . У виконанні титулованого малазійського бадмінтоніста Тана Боон Хеонія, що спеціалізується на парній чоловічій категорії, він склав 493 км / ч. Навіть найшвидший серійний автомобіль у світі не в силах боротися за швидкістю з воланчиком.

Новий світовий рекорд діти не побили, але показали дуже гідні результати. Наприклад, Дар’я Кошечкіна виграла золото в парній жіночій категорії з Олександрою Боцман. А в одиночній жіночій категорії першою стала харків’янка Анастасія Алимова. Дуже раді перемозі як дівчатка, так і їх тренер, Маргарита Огурцова.