У Херсоні відбувся перший фестиваль Скандинавської ходьби

18 травня 2019 року у Херсоні на території  міського парку «Херсонська фортеця» відбувся перший обласний фестиваль Скандинавської ходьби, приурочений Всесвітньому дню Скандинавської ходьби, який проводиться Міжнародною Федерацією Скандинавської ходьби INWA навесні в багатьох країнах світу.

Зарядитися позитивом, енергією, любов’ю до фізичної активності, саме з цією метою проводився фестиваль, щоб якомога більше людей дізналися про Скандинавську ходьбу, про те, що можна бути активним і здоровим в будь-якому віці.

Ініціатором проведення фестивалю  виступило  регіональне представництво Української Федерації Скандинавської ходьби в Херсоні  на чолі зі Світланою Дрозд за підтримки комунальної установи «Херсонський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Херсонської обласної ради, які  разом з сертифікованими інструкторами – Олександром Дроздом, Ліною Маршаловою і Анатолієм Волохом вирішили об’єднати свої зусилля і провести фестиваль Скандинавської ходьби у рідному місті.

Щоб подолати дистанцію в 2 км зареєструвалися 44 учасники з Одеси, Кривого Рогу, Миколаєва, Запоріжжя, Дніпра, Херсона і Херсонської області. Наймолодшому учаснику фестивалю – 7 років, а найстаршому – 78

На початку заходу учасники  взяли участь у рухомій, музичній та веселій розминці, під час якої інструктори показали та навчили простим крокам Скандинавської ходьби.

Потім всі бажаючі залучилися до масового старту «Легкої ходою до здоров’я» на дистанцію 2 км, підтверджуючи універсальність і доступність цього виду рухової активності для будь-якого віку і фізичної підготовленості.

Серед переможців – представники різних поколінь, з різним рівнем підготовленості: один займається вже майже рік, другий – був тільки на одному занятті, а третій – підключився до руху прямо в парку.

Крім того, скандинавська ходьба доступна для людей з обмеженими можливостями. Дистанцію проходила учасниця з порушенням зору із Одеси, яка виступала разом зі своїм  гайдом (пілотом).

Як зазначають організатори Фестивалю: «Ми не ставили собі завданням – ставити рекорди. У нашому випадку, головне – участь. І всі «скандинавки» і «скандинави» – гідно пройшли дистанцію. А головною нагородою для нас, організаторів, були щасливі посмішки на обличчях фінішерів. Позитив, позитивна енергетика, командний дух – це ті емоції, які переживали на фестивалі всі без винятку».