У Херсоні відбувся футбольний Кубок Заботіна

У мікрорайоні Корабел відбувся Кубок пам’яті Всеволода Заботіна з міні-футболу. Це вже другі за рахунком такі змагання і в цей раз їх прийняв стадіон КУ «Розвиток спорту», побудований, до речі, завдяки легендарному директору Херсонського суднобудівного заводу Всеволоду Заботін.

Щоб потрапити на це поле, протягом тижня між собою грали команди 14 шкіл Корабельного району. Фіналістів четверо – команди гімназії №1, ЗОШ №14, ЗОШ №55, ліцею журналістики, економіки та правознавства. Футбольний Кубок до 240-ї річниці заснування Херсона ініціювала голова Корабельного району в Херсоні ради Наталія Чорненька. Підтримав ініціативу Андрій Путілов.

– Всеволод Заботін – людина легендарна, він будував і розвивав – завод, мікрорайон Корабел, думаючи насамперед про людей. І я пишаюся, що моя сім’я має безпосереднє відношення до Всеволода Заботіна, тому що він став наставником для мого батька, пишаюся тим, що народився в місті, де жив «адмірал суднобудування». Тому зроблю все, щоб велике ім’я Заботіна голосно звучало в Херсоні, який для миколаївця Всеволода Федоровича став рідним, – розповів голова правління Механічного заводу Андрій Путілов.

Нагадаємо, в минулому році Андрій і Станіслав Путілови ініціювали вечір пам’яті до 100-річчя від дня народження Всеволода Заботіна, який відбувся в художньому музеї ім. О. Шовкуненка. При їх безпосередньому сприянні до ювілейної дати вийшло унікальне видання «Адмірал суднобудування», в якому зібрані факти з біографії легендарного директора ХСЗ. А на механічному заводі щорічно проходять зустрічі ветеранів-заводчан, які працювали разом з Заботін.

Кубок з міні-футболу пам’яті Заботіна повинен був відбутися ще в минулу суботу, безпосередньо в День святкування іменин Херсона, завадила погода і захід перенесли на середу. Але все відбувається тільки на краще, тому що день видався таким сонячним і красивим, що школярі не не приховували емоцій, власне, як і їх наставники.

-Такі змагання дуже потрібні. Це об’єднує дітей, вони спілкуються і вчаться бути в команді, це дуже важливо. Плюс – спортивний дух, прищеплюється повага до здорового способу життя, – розповіла вчитель фізкультури ЗОШ №14 Вероніка Андрющенко.

Між іншим, саме команда Школи №14 взяла футбольний Кубок Заботіна. На другому місці – ліцей журналістики, економіки та правознавства, третє місце розділили дві команди – гімназії №1 та ЗОШ №55.

Подарунки командам надали також завод «Паллада» і голова двох Островських ОСББ Віктор Тоцький.