У Херсоні відбудеться традиційний пробіг

Традиційний щорічний пробіг «Десант-44», присвячений річниці визволення Херсона від німецько-фашистських загарбників, в цьому році поповниться ще однією дистанцією. До традиційних 7 км і 14 км додасться ще 21 км напівмарафон. Ще одним нововведенням стануть ексклюзивні медалі всім фінішер забігу.

«Головною особливістю забігу стало те, що оргкомітетом була вперше додана полумарафонська дистанція. Її давно вже не вистачає любителям бігу в нашому місті. Наші спортивні організатори Микола Рибак, Володимир Чертоляс і Олександр Свистович (Олександр Свистович) зробили все для комфортного проходження бігунами дистанції і точної фіксації їх результатів. А ми з начальником міського управління молоді та спорту Заболотний Олексій постаралися зробити цей забіг якомога більш масовим, яскравим і цікавим для учасників. У зоні реєстрації і фінішу вже з початку заходу буде музичний супровід, невелика розважальна програма для учасників і глядачів. Перед початком забігу розминку проведе чемпіон світу з боксу, президент Федерації функціонального багатоборства Дмитро ДЗЯДЕВИЧ (Dmitriy Dzyadevich). На дистанції будуть розташовані пункти гідратації. А в завершення кожен учасник, добіг до фінішу в відведений ліміт часу, отримає пам’ятну медаль забігу. Переможці у вікових категоріях також отримають грамоти та пам’ятні призи », – прокоментував співорганізатор забігу, глава благодійного фонду« Спортивний Херсон »Віталій Вибранскій (Vitalii Vybranskyi).

ХХХII легкоатлетичний пробіг «Десант-44» відбудеться 14 березня. Маршрут дистанції 21 км буде проходити від кінотеатру “Салют” в Антонівку. Далі, після розвороту навколо пам’ятника визволителям Херсона, учасники по Кіндійського шосе і вулиці Перекопської прибіжать на фініш до Херсонського вищого училища фізичної культури. Дистанція 14 км буде починатися біля пам’ятника визволителям Херсона, а 7 км – біля «Салюта». Реєстрація буде проводитися в зоні фінішу біля Херсонського вищого училища фізичної культури з 9.00 до 10.00. О 10.30 відбудеться урочисте відкриття забігу, а вже о 11.00 транспорт забере учасників в зони старту. Перші нагородження переможців очікуються до 13.00.