У Херсоні відбулись обласні змагання зі стріт-воркаут

11 липня 2020 року у Херсоні відбулися обласні змагання зі стріт-воркауту (Street Workout) та стріт-ліфтингу (Streetlifting).

Змагання було проведено на єдиному в Херсонській області гімнастичному майданчику, пристосованому для занять Street Workout (вуличне тренування)  та розташованому в парковій зоні Херсонського державного університету.

Окрім херсонських спортсменів, участь взяли також представники міста Кривий Ріг.

Переможцями та призерами у наступних номінаціях стали

Стріт-ліфтинг

1 місце – Скляр Данило (м.Херсон)

2 місце – Шершун Максим (м.Кривий Ріг)

3 місце – Чайка Максим (м.Кривий Ріг)

Стріт-воркаут (Фристайл)

1 місце – Шершун Максим (м.Кривий Ріг)

2 місце – Черняк Юрій (м.Херсон)

3 місце – Дюков Олександр (м.Херсон)

Стріт-воркаут (триборство серед дівчат)

1 місце – Чепеляк Олександра (м.Херсон)

2 місце – Драпова Ганна (м.Херсон)

Під час змагань також було встановлено  два рекорди Херсонської області: Комаренко Віктор (м.Херсон)  –  віджимання у стійці на руках (14 разів) та Василенко Максим (м.Херсон) – утримання горизонтального вису на поперечині (21,84 сек).

Організатором змагань виступив Артем Веретільник, головний суддя – Олексій Лапін з міста Нова Каховка.  До речі, у 2016 році Олексій став переможцем чемпіонату світу зі стріт-воркауту який проводився у місті Дніпро, перемігши найсильніших атлетів з 10 країн світу.

Організатори змагань висловлюють свою подяку ректору Херсонського державного університету Олександру Співаковському та декану факультету фізичного виховання та спорту Івану Глухову за підтримку змагань та розвиток інфраструктури для занять стріт-воркаутом. Майданчик на якому відбулися змагання було побудовано у 2020 році.

Довідково: Street Workout – (Вуличне тренування) – це масовий рух, заснований на заняттях фізичною культурою із застосуванням тренувального обладнання в громадських об’єктах, таких як шкільні двори, парки, спортивні майданчики в міській забудові.