У Херсоні відкрили фан-зону XVI літніх Паралімпійських ігор 2020 року

24 серпня у Токіо (Японія) стартували ХVІ літні Паралімпійські ігри, які триватимуть до 5 вересня 2021 року.

У Паралімпіаді візьмуть участь 143 українських атлети, які змагатимуться у 15 видах спорту. Серед них дві херсонки – легкоатлетка Яна Лебєдєва та плавчиня Єлизавета Мерешко.

Підтримати нашу збірну та херсонських спортсменок можна в ТРЦ «Fabrika», де вчора за ініціативи Херсонської обласної ради відкрилася Паралімпійська фан-зона – спортивний простір з олімпійським духом.

Про те, наскільки важливою є підтримка, як ніхто інший, знає триразова срібна призерка Паралімпійських ігор, Заслужений майстер спорту України Вікторія Кравченко.

«Спорт – це моє життя. Мій спортивний шлях почався ще з дитинства, далі навчання на факультеті фізичного виховання ХДУ, виступи у складі збірної… Все це стало можливим завдяки моїй наполегливості та, найголовніше, безмежної віри в мене мого тренера, рідних, просто добрих людей. Саме їх підтримка стала стимулом для досягнення високих результатів у спорті!», – зауважила Вікторія Кравченко під час урочистого відкриття фан-зони.

Тут на всіх бажаючих чекає пряма трансляція Паралімпіади – 2020 та безліч інших спортивних івентів, зокрема 25 серпня відбувся турнір з «Бочча» серед людей з інвалідністю з ураженнями опорно-рухового апарату та перше заповнення щоденника Паралімпіади, фіксування успіхів наших спортсменів.

Щодня цікаві заходи і спортивні івенти, зустрічі з херсонськими паралімпійцями!

Фан-зона працюватиме на 3-ій черзі до 5 вересня і закриється в день завершення Паралімпіади-2020 показовими виступами з настільного тенісу за участю паралімпійців, спортсменів та людей з інвалідністю.

Джерело: Херсонська обласна рада – офіційний веб-сайт