У Херсоні затвердили Міську програму розвитку фізичної культури і спорту

28 січня 2022 року на сесії міської ради депутати затвердили Міську програму розвитку фізичної культури і спорту на 2022-2026 роки.

Програма передбачає забезпечення, збереження та подальший розвиток мережі дитячо-юнацьких шкіл, створення умов для забезпечення рухової активності дітей та молоді, залучення дітей та молоді 6-23 років до регулярних занять спортом.

Серед іншого в ній заплановано досягнення забезпечення насичення спортивними спорудами території херсонської громади на такому рівні, який надасть можливість залучити до занять спорту якомога більшу кількість херсонців.

Тому було визначено Перелік та класифікацію спортивних споруд, які можуть підлягати будівництву, реконструкції, відновленню (капітальному ремонту) та утриманню, серед яких визначено 7 футбольних полів, а також 60 універсальних спортивних майданчиків у всіх районах міста.

Також у програмі заплановано виділення коштів на наступні напрямки:

– На проведення спартакіад та інших масових фізкультурно-спортивних заходів заходи серед працівників підприємств, органів місцевих рад, депутатів всіх рівнів, установ та організацій військових формувань, правоохоронних органів тощо – 100 тис. грн,

– На залучення громадян з обмеженими можливостями до систематичних занять з фізичної культури та спорту – 120 тис. грн,

– На організаційну, матеріальну та фінансову підтримку для проведення спортивно-масових заходів громадським організаціям спортивного спрямування 200 тис. грн,

– На залучення ветеранів війни до спортивних змагань з різних видів спорту та інших заходів із питань реабілітації та реадаптації ветеранів війни – 100 тис. грн.

Окрім того, передбачено стипендії кращим спортсменам (заплановано 500 тис. грн), кращим тренерам (100 тис.грн), на премії ветеранам спорту (50 тис. грн).

Також буде виділено фінансування й на інші напрямки, зокрема, на МФК Кристал», ХГК «Дніпрянка», «Херсонську федерацію баскетболу», підтримку олімпійських та неолімпійських видів спорту тощо».

Джерело:  «Український Південь» з посиланням на сайт Херсонської міської ради