У Херсоні пройшов щорічний турнір із кіокушин карате «Кубок новачка»

14 квітня традиційно за підтримки ГО «Єдиний щит» пройшов щорічний турнір із кіокушин карате — «Кубок новачка». Поєдинки на татамі для більшості учасників були першими боями за кубок. Серед бійців були й ті, хто уже випробував себе у кількох змаганнях, але все ще знаходиться у категорії «Новачок». Загалом у турнірі взяли участь 230 спортсменів віком від 5 і до 30 років.

Перед початком змагань із показовим виступом на татамі вийшли вихованці спортивного клубу «Легенда» під керівництвом Сергія Всеволодова.

Віце-президент Українського Союзу Кіокушин карате Леонід Чернявський привітав спортсменів та вболівальників із 12 -тим турніром «Кубок новачка» і побажав каратистам отримати приємні спогади від першого бою.

Леонід Чернявський відзначив також, що хоч каратисти мають мало досвіду, рівень їх підготовки високий. А отже бої за «Кубок новачка» будуть видовищними.

Від імені всієї організації «Єдиний щит» та її голови Валерія Літвіна, спортсменів привітав співзасновник ГО Юрій Сначов. Він побажав каратистам якнайкраще проявити себе на турнірі та не засмучуватися у разі поразки. Адже шлях до успіху складається не тільки з перемог, а і з поразок, наголосив Юрій Сначов.

У першому бою ХІІ «Кубку новачка» на татамі зійшлися спортсмени у категорії «18 і старше» Жданов Володимир та Мельник Олег.

В очікуванні свого поєдинку один із учасників турніру в категорії «8 років до 35 кілограм» Ігор Вайнер розповів, що хоч і займається кіокушин карате уже 4 роки і був у боях до цього, але завжди хвилюється перед новим виходом на татамі.

«Хвилююся тому, що не знаю чи виграю, чи програю. Але все одно я завжди налаштовую себе на перемогу», — сказав юний спортсмен.

Разом із каратистами-новачками хвилювалися і їх тренери. Для цього турніру чемпіон світу з кіокушин карате Костянтин Пешенко підготував 14 спортсменів. Тренер відмітив, що завдяки підтримці громадської організації «Єдиний щит», чемпіонат «Кубок новачка» допомагає каратистам робити перші кроки до омріяного чорного поясу.