У чемпіонаті України з гандболу відбулося Південне дербі

Вболівальники та спеціалісти гандболу завжди з нетерпінням чекають дербі жіночих команд: західно-українського та південного – регіони, які останнім часом ведуть боротьбу за медалі чемпіонату та плідно працюють з підготовки резерву збірних команд.

Пoвiдoмляється нa cтopiнцi  Xepcoнcькoгo фaxoвoгo cпopтивнoгo кoлeджу, в іграх звітного туру нас чекало ПІВДЕНЕ ДЕРБІ, непоступлива дуель принципових суперниць.Міста – географічні сусіди, між гравцями добрі товариські стосунки. Але це все до виходу на ігровий майданчик, до стартового свистка арбітра.

Перед початком гри, “Дніпрянка” випереджала “Реал” в турнірній таблиці, але кінцевий результат може все змінити – той хто був попереду, міг опинитися в ролі наздоганяючого: цього не можна допускати, турнірний шлях довгий, і втрашенного в принципово у двобої може не вистачити в підсумку (підтвердження тому два попередні сезони, коли принципові сусідки-суперниці з Миколаєва в підсумку були вище в турнірній таблиці.

Впевненості Херсонкам додавало те, що в попередньому турі було здобуто 4 очки над “Карпатами”, вперше за останні роки, а молодим спортсменкам – Гончаровій Алі, Третіній Яніні, Чуприні Олександрі, Горенко Валерії, Комаровій Віолеті були вручені посвідчення МАЙСТРІВ СПОРТУ УКРАЇНИ.

В перший ігровий день, 29 жовтня, Херсонки не дали змоги сумніватися в своїх бійцівських якостях та жагі до перемоги в дербі, лише інколи допускали Миколаївок в рахунку маючи здебільшого ігрову та теротеріальну перевагу в 2-4 мсячі.Але дербі на те і дербі – були нерви, фінішний спурт гостей, і все ж Фінальна серена першої гри зафіксувала перемогу “Дніпрянки” – 31:30.

В другий ігровий день ПІВДЕНЕ ДЕРБІ було продовжено. Поступатися ніхто не бажав: перший м’яч було забито лише з початкомм 4-ої хвилини гри. І як в першій грі 2-4 м’ ячі переваги Херсонських гандболісток.Прикра травма гравця” Дніпрянки” “завела” господарок майданчика ще більше – на перерву команди ідуть з комфортною перевагою Херсонок – 17:8.

Другий тайм гри, не зважаючи на принциповість, продовжував підтверджувати статус кво господарок – здобуте першого ігрового дня та в першому таймі вони не віддадуть, незважаючи на зусилля Миколаївок. Комфортна різниця 7-8 м’ячів тривала весь другий тайм, додаючі впевненості в діях всієї команди та правильності тренерських рішень, підтверджуючи амбітні наміри команди на підсумковий результат.

Фінальна серена їх не просто підтветвердила а й зафіксувала – 30:23 на користь “Дніпрянки”.

Чергове південне дербі завершено перемогою Херсонок над Миколаївками, чергові 4 очки здобуто.Здобуте в дербі дозволяє “Дніпрянкі” з гарним настроєм готуватися до майбутніх двобоїв чемпіонату.

Друге місце в турнірній таблиці та непоганий очковий здобуток (поразки лише лідеру – “Галичанкі”) відправляють Херсонок в листопадневий вояж до столиці країни Києва, два тури з командами столиці, в непоганому психологічному та ігровому стані.

Сподіваємось в майбутніх іграх на поповнення очкової скарбник команди.

Джерело: У чемпіонаті України з гандболу відбулося Південне дербі – Херсон Daily