Херсонець Олександр Сиромятников здобув “срібло” на Європейських іграх – 2019

26 червня на ІІ Європейських іграх у змаганнях з веслування на байдарках у фінальному заїзді K2 1000 м, де за нагороди боролися представники 9 країн, українська байдарка-двійка у складі Олександр Сиромятников (Херсон)  та Олег Кухарик (Полтава) зуміли забезпечити собі срібні нагороди. 

Дистанцію 1000 м українські веслувальники на байдарках подолали з часом 3:18.865, обійшовши представників Російської Федерації Владислава Литовку та Романа Аношкіна. «Золото» заїзду дісталося веслувальникам з Німеччини Максу Гоффу та Якобу Шопфу. 

Новоспечені віцечемпіони ІІ Європейських ігор Мінська-2019 з веслування на байдарках і каное Олег Кухарик та Олександр Сиромятников одразу після «срібного» виступу поділилися своїми емоціями. 

«Ця медаль не є несподіванкою для нас. Ми готуватися до цих престижних змагань протягом тривалого часу, налаштовувалися на сьогоднішню гонку, тож, раді, що все склалося так добре для нас», – сказв Олег Кухарик. 

Олександр Сиромятников додав: «Емоції зашкалюють! Це просто неймовірно! Чесно кажучи, коли ми йшли по дистанції я навіть не розумів, що відбувається навкруги: на фініші подумав, що попереду нас десь 4-5 екіпажів. Коли побачив, що другі, був дуже здивований й щасливий. Дуже радий, що в тактичному плані нам сьогодні вдалося виконати завдання, тож, ми з медаллю. Щирі слова вдячності нашим тренерам, рідним та вболівальникам за підтримку, без якої цього успіху б не було!»