Херсонець став одним з кращих в країні з судномодельного спорту

У Полтаві вже в шостий раз відбулися Всеукраїнські відкриті змагання учнівської молоді (юніори) з судномодельного спорту – «М» – швидкісні радіокеровані. Разом з цим заходом також проходили змагання на Кубок України з судномодельного спорту «Полтавська битва 2019».

У змаганнях взяли участь 9 команд із Сумської, Полтавської (3 команди), Волинській, Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській областей і міста Києва.

Всього на змагання приїхали 53 учасники, серед них 9 тренерів та 12 суддів. Наше місто представляв вихованець гуртка судомоделірованія Центру науково-технічної творчості учнівської молоді Толмачов Іван.

Протягом декількох днів в акваторії річки Ворскли юніори змагалися в швидкісних радіокерованих моделях секції «М», класу EKOminiexpert і EKOTEAMmini.

Іван за результатами змагань Всеукраїнських відкритих змагань учнівської молоді (юніори) з судномодельного спорту отримав: II місце – в класі моделей EKO- miniexpert і III місце – в класі моделей EKOexpert.

А в змаганнях на Кубок України з судномодельного спорту (I етап) «Полтавська битва 2018» моделі секції «М» Іван зайняв I місце – в класі моделей EKOTEAMmini, II місце – в класі моделей EKOminiexpert і III місце – в класі моделей EKOexpert.

Варто відзначити, що після напружених денних стартів всіх спортсменів ще чекала культурна програма. Незважаючи на втому, школярі взяли участь у веселих нічних перегонах моделей, висвітлених яскравими вогнями, влаштувавши неймовірне світлове шоу.

Крім того, учасників заходу традиційно пригостили знаменитими полтавськими галушками.