Херсонець у складі байдарки-четвірки став бронзовим призером чемпіонату світу з веслування на байдарках і каное серед юніорів та молоді

З 1 по 3 серпня 2019 року у Пітешті (Румунія) відбувся чемпіонат світу серед юніорів та молоді U23 з веслування на байдарках і каное.  

Збірна України завоювала в Румунії 6 медалей (3 срібні  і 3 бронзові), дві з яких –  в олімпійських видах. За кількістю нагород це кращий результат за останні чотири роки. 

Володарями срібних нагород стали: Іван Семикін  у байдарці-одиночці на дистанції 200 м,  Павло Борсук (каноїст-юніор) на дистанції 200 м, каное-четвірка в складі Артема Четвертака (Запоріжжя), Олега Зорі (Івано-Франківськ), Івана Білоуса (Миколаїв) і Тараса Кузика (Кременчук) на дистанції 500 м.

Бронзові призери: юніорська байдарка-четвірка у складі Олександра Зарубіна (Херсон), Олега Петрова, Антона Жовтюка (обидва – Вінниця) і Юрія Зуба (Львів) на дистанції 500 м, каное-двійка –   Андрій Шкарнега (Дубно) і львів’янин Сергій Нагорний на дистанції 1000 м і 500 м.