Херсонська обласна школа вищої спортивної майстерності спрямована на майбутні перемоги

Наприкінці 2018 року колектив Херсонської обласної школи вищої спортивної майстерності, яка базується у м. Херсоні, святкує 40-річчя від дня створення закладу. Комунальному закладу є чим пишатися, адже КЗ ШВСМ має безпосереднє відношення до підготовки спортсменів з легендарними іменами та, без перебільшення, є частиною історії українського спорту.
Учасників чемпіонатів світу та Європи за 40 років годі й рахувати. Проте пораховані завойовані ними сотні нагород. Якщо до цих нагород, разом з олімпійськими, додати ще й нагороди з юнацьких та молодіжних чемпіонатів світу та Європи, то можна сміливо стверджувати, що у скарбниці школи не один  кілограм «дорогоцінного металу». Херсонська обласна школа вищої спортивної майстерності має славетне минуле, але так само впевнено спрямована і до майбутніх перемог.

База ХШВСМ – це унікальний комплекс, в якому поєднані різни спортивні об’єкти. Аналогів такої бази немає ні на Херсонщині, ні в усій Україні. Процес розбудови закладу відбувається з 2017 року за підтримки Херсонської обласної ради. Виділені бюджетні кошти на  капітальний сучасний ремонт третього та четвертого поверхів гуртожитку ХШВСМ, освоєні –  відтепер заклад надаватиме сучасні послуги проживання та зможе розміщувати цілі збірні команди України з різних видів спорту.
Цілком оновлений спортивний зал відділення веслування академічного ХШВСМ, закуплені нові сучасні тренажери Concept 2. Наприкінці 2018 року розпочне працювати реконструйований спортивний зал відділення з веслування на байдарках і каное.
Створений проект реконструкції легкоатлетичного майданчика на базі закладу за 2018 рік пройшов складну процедуру погоджень та отримав підтримку Херсонської обласної державної адміністрації та Херсонської обласної ради, які погодили спів фінансування проекту, що є обов’язковою вимогою для отримання коштів з державного фонду регіонального розвитку (ДФРР). Сподіваємось, що роком реалізації проекту стане 2019 рік, це придасть новий імпульс розвитку КЗ ШВСМ.
Наприкінці  2017 року школу очолив Мотов Олексій Володимирович. Директор закладу сказав: «Рік ніби й не великий термін, але здається що він набагато довший, тому що  динамічна робота не дає часу на послаблення. Багато зроблено, але ще більше потрібно зробити!».
Cучасна модернізація унікальної спортивної бази України – КЗ «Херсонська школа вищої спортивної майстерності» ХОР стане гордістю Херсонщини та запорукою здобуття для неї найвищих нагород світу!  
Проект розвитку Комунального закладу «Херсонська школа вищої спортивної майстерності» Херсонської обласної ради та спорту вищих досягнень 2018-2023 р. р. передбачає поступову модернізацію матеріально-технічної бази та поліпшення умов навчально-тренувального процесу спортсменів.