Херсонська пустеля випробувала українських спортсменів

Пустеля … нескінченний пісок, невгамована жага, гаряче повітря і солодкий смак перемоги чекав херсонка спортсменів, які взяли участь в забігу Burning Heads 2019, що в перекладі – “Гарячі голови”. Змагання були дійсно гарячими, адже проходили під палючим сонцем, 18 травня, в Олешківських пісках, які також називають херсонської пустелею.

Участь в забігу взяли 200 спортсменів з різних міст України, серед яких 15 херсонців. Забіг проводився на 3-х дистанціях: 10, 25 і 50 км. Взяти участь в забігах могли тільки професійні спортсмени, адже пробігти такі дистанції, по гарячому піску пустелі – завдання не для новачків. Не всі і бувалі спортсмени впоралися з таким непростим завданням. Багато учасників не дійшли до фінішу – пісок і спека зламали їх. Довозити учасників доводилося з допомогою, підготовленим організаторами, трактора.

Наші земляки, Павло Геращенко і Максим Скачков, з команди “Троя”, також взяли участь в змаганнях. Вони вже виступали в забігах з перешкодами “ГОНКА НАЦІЙ” в командному забігу, відстоюючи херсонську область і два рази взяли перші місця.

Павло кинув виклик самій довгій дистанції – 50 км. Розповів, що брати участь було важко, саме через пісок і постійного сонця. Разом з ним бігло ще 40 спортсменів. Чекали, що на якомусь кілометрі буде тінь і земля, але таких ділянок не виявилося. Це і стало причиною того, що багато хто не дійшли до фінішу на цій дистанції. Через травму, на жаль, Павло прибіг не одним з перших.
 
Ще один херсонець Максим Скачков – майстер спорту з орієнтування, взяв участь в 10 км забігу. Він був за крок від перемоги, але, нещадна спека пустелі, дала про себе знати. Відрив між ним і рештою учасників був значний. Максим разом з ще одним спортсменом бігли першими, на горизонті не було видно жодного суперника. Залишався останній кілометр, але, на жаль, Максим не добіг до фінішу, через те що отримав тепловий удар.

Незалежно від результатів, кожен учасник виглядає гідно і став уже переможцем, адже спробувати подолати всі принади, які таїть в собі херсонська пустеля – завдання не з легких і неймовірно цікавих.