Херсонська студентка перемогла у змаганні з шахів

Про це розповів у соціальних мережах ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський: Херсонський державний університет завжди попереду!

Вам напевно відомо про мою любов до шахів ще з юних років. Адже я кандидат у майстри спорту СРСР з шахів, чемпіон міста та області з шахів у 70-80-х роках, а у 2002-2004 роках був президентом Херсонської обласної шахової федерації. Я щиро радію перемогам та досягненням наших студентів.

У лютому відбулися змагання з шахів серед закладів вищої освіти типу: інститут, академія, університет за програмою XV обласної Універсіади 2019-2020 навчального року.

Переможницею стала тоді ще студентка, а зараз випускниця факультету економіки і менеджменту Віолетта Яновська! Звісно, адже є яскравий приклад для наслідування. Мама Віолетти – Інна Григорівна Яновська (Гапоненко) – гросмейстер серед жінок (1995), міжнародний майстер (2002), Заслужений майстер спорту України, чемпіонка України (2008). Зв’язок поколінь. Дуже приємно, коли студенти досягають таких успіхів! Бажаю Віолетті подальших великих перемог!