Херсонський хокейний клуб «Дніпро» приєднався до УХЛ

На адресу УХЛ надійшла заявка на участь в чемпіонаті Української хокейної ліги сезону 2018/19 від херсонського «Дніпра». Таким чином, клуб приєднався до УХЛ і став п’ятим учасником майбутнього сезону, повідомляє офіційний сайт ліги.
Відзначимо, що херсонський «Дніпро» – нове ім’я на карті професійного хокею України. На зорі XXI століття клуб з такою назвою виступав у Першій лізі чемпіонату України з хокею, а в сезоні 2009/10 – в Дивізіоні Б української першості.
Також за підсумками сезону 2017/18 херсонська ДЮСШ вперше в своїй історії завоювала звання найкращої хокейної школи України – її вихованці стали володарями срібних медалей в вікових категоріях U20, U16, U12.
Важливість розширення географії українського професійного хокею зазначив виконавчий директор УХЛ Сергій Варламов:
– Ми дуже раді приєднанню херсонського «Дніпра» до Української хокейної лізі. Розширення хокейних горизонтів нашої країни – одна з ключових завдань УХЛ, і створення професійної команди в Херсоні стало логічним продовженням розвитку дитячо-юнацької спортивної школи. Хочу подякувати керівникам «Дніпра», які розуміють важливість вертикальної клубної структури: щоб діти, приходячи в хокей, бачили що у них є всі шанси дорости до першої команди. Зауважу, що в «Дніпрі» є безліч перспективних гравців, які вже встигли яскраво проявити себе – чого вартий тільки фінал юнацького чемпіонату України, де «Дніпро» дав справжній бій «Білому Барсу».  Також троє хлопців з херсонської команди в складі збірної України стали володарями золотих медалей юніорського Чемпіонату світу в Дивізіоні IB. Залучаються вихованці херсонського хокею і в національну збірну: це Севастян Карпенко, Дмитро Чернишенко, Тимур Гриценко, Владислав Луговий. Сподіваюся, що незабаром цей список поповниться новими іменами!
Як повідомлялося раее, раніше заявки на участь в чемпіонаті Української хокейної ліги сезону 2018/19 прислали призери минулого чемпіонату Української хокейної ліги «Білий Барс», «Кременчук», «Донбас» і МХК «Динамо». Відзначимо, що майбутній сезон стане третім для Української хокейної ліги. У першому сезоні 2016-2017 чемпіоном став «Донбас», срібним призером – ХК «Кременчук», а бронза дісталася «Кривбасу». У сезоні 17/18 золоті медалі знову дісталися донецькому клубу, срібло – “городянам”, а володарями бронзових медалей першості стали «Білий Барс» і МХК «Динамо».