Херсонський хокей стає на ноги

У комунальних закладах Херсонської обласної ради «Херсонська школа вищої спортивної майстерності» і «Херсонське вище училище фізичної культури» створені відділення хокею з шайбою.                                                   Вони розраховані на 12 і 16 осіб відповідно. Таке рішення було прийнято на сесії Херсонської обласної ради 1 червня.

Крім того, депутати проголосували за виділення коштів на підготовку спортивної льодової арени (775 000 грн) і на капітальний ремонт роздягалень в ДЮСШ із зимових видів спорту (318000 гривень). Також обласному комунальному підприємству «Обласний центр хокею» передана необхідна для роботи оргтехніка.

Нагадаємо, Херсонська дитячо-юнацька спортивна школа з зимових видів спорту вперше в своїй історії визнана Федерацією хокею України кращої хокейної школою України за підсумками спортивного сезону 2017/2018 років.

Серед досягнень херсонських хокеїстів три комплекти срібних нагород в чемпіонатах України серед юніорів 1998-2001, юнаків 2002-2003 та 2006 років народження. Всього в спортивному сезоні вихованці херсонської школи отримали 48 очок.

На попередній сесії Херсонської обласної ради, 16 березня, 48 депутатів підтримали створення комунального підприємства «Обласний центр хокею»,щоб молоді спортсмени мали можливість продовжити професійну діяльність.