Херсонських дітей тренуватиме екс-член збірної України з хокею

У новому навчально-тренувальному сезоні в херсонській Школі хокею ДЮСШ зимових видів спорту поповнення штату кваліфікованих тренерів. З перших днів вересня тут почав працювати професійний хокеїст і тренер Кирило Катрич.

 

У його арсеналі гри за збірну України з хокею, ігри за українські клуби «Кривбас», «Сокіл», «Донбас», «Київ», а також за американські, естонські і білоруські клуби. Народився Кирило Катрич в Києві в 1984 році, почав займатися хокеєм у віці 8 років. Учасник молодіжного чемпіонату світу в групі А, сезон 2003/4, всесвітній зимовій універсіади 2005 року, двох Чемпіонатів світу за національну команду України (2016/17, 2017/18), триразовий Чемпіон України.

Має дві вищі освіти, тренерську освіту, два сертифікати програми USA Hockey coaching education program. Для Херсонщини – це дуже хороша новина, оскільки саме зараз йде набір дітей 2006-2014 років народження на навчання в Школу. 

На даний момент в Школі працюють 4 тренера з хокею, які займаються з хлопцями різного віку. Тренерсько-педагогічний колектив ставить перед собою амбітне завдання – в цьому році сформувати максимальне представництво дитячих команд в Молодіжній хокейній Лізі України і підготувати кадровий резерв для ХК «Дніпро». І це цілком реально, оскільки дитячий і дорослий хокей в Херсоні активно розвиваються.

На єдиній в Херсоні ковзанці – льодовій арені «Фаворит» – проходять тренування Школи хокею, а також тренування професійної команди «Дніпро». Арена приймає ігри Чемпіонату України. Матчі за участю команди «Дніпро» збирають сотні уболівальників, спортивні телевізійні канали ведуть прямі трансляції.

Ідея відродження хокею в Херсоні і створення професійного хокейного клубу належить голові Херсонської облради Владиславу Мангер. Вона знайшла відгук і підтримку депутатського корпусу. У своєму дебютному сезоні ХК “Дніпро” став віце-чемпіоном Української хокейної Ліги.

Довідки про Школу хокею по телефону (095) 59-12-012. Адреса: Херсон, вул. 49 Гвардійської дивізії, 26, льодова арена «Фаворит».