Херсонські академісти виграли командний Чемпіонат України, отримавши 48 нагород

Херсонські академісти виграли командний Чемпіонат України, отримавши 48 нагород, 75% з яких – ЗОЛОТІ.
21-23 вересня 2018 року в р .. Київ відбувся командний чемпіонат України з академічного веслування, який підвів результати річної спільної роботи як спортсменів так і тренерів.
Збірна команда Херсонської області з веслування академічного у складі 36 спортсменів: 29 з яких спортсмени КУ «Школа вищої спортивної майстерності» ХОР, 6 – учні Херсонського вищого училища фізичної культури, 1 – учень ДЮСШ з веслувальних видів спорту взяла участь в 10 видах програм чемпіонату і отримала 48 нагород:
– 32 золотих (становить 75%)
– 12 срібних
– 4 бронзових
Гребні традиції Херсонщини відомі далеко за її межами, але командний чемпіонат з веслування академічного збірна команда виграла вперше.

Наші спортсмени мають високі спортивні результати і на міжнародній арені і
 є гордістю Херсонщини: Міхай Дмитро, Сохатський Сергій, Баклаженко Максим, Михайлов Андрій, Катерина Дудченко, Верастюк Артем, Богоявленський Влад,  Селіванов Олексій і Микола Танцер і інші.
Завдяки співпраці ГО «Федерація веслування академічного» з КУ «Школа вищої спортивної майстерності» ХОР і Херсонської обласної ради, яка прийняла рішення включити в програму розвитку фізичної культури і спорту Херсонської області кошти на оновлення матеріально-технічної бази з веслування академічного, а саме закупівлю нових висококласних човнів ми маємо такий високий результат вперше. І впевнені, що не востаннє.
2019 – третій рік в олімпійському циклі, і наші провідні спортсмени намагатимуться отримати ліцензії на XXXII Олімпійські ігри, які відбудуться в Токіо (Японія).
Херсонщина буде олімпійські ліцензії, в цьому сумнівів немає.