Херсонські призери отримають одноразові обласні стипендії, а ДЮСШ № 6 – новий батут

4 липня 2019 року в  Херсонській обласній державній адміністрації відбулась прес-конференція з херсонськими призерами, які відстоювали честь України на ІІ Європейських іграх-2019, що проходили протягом 21-30 червня 2019 року в м. Мінську (Білорусь). 

 У скарбничку української збірної представники Херсонщини  принесли 3 медалі: золото  – Андрій Проценко (стрибки у висоту), срібло – Микола Просторов (стрибки на батуті) та Олександр Сиромятников (веслування на байдарках і каное). 

 «Сьогодні ми маємо нагоду привітати найкращих з представників спортивної сім’ї Херсонщини. Адже вони, в умовах жорстокої конкуренції, здобули право представляти свою країну на головному спортивному форумі континенту. Впевнений, ви, шановні спортсмени та тренери, доклали максимум зусиль, щоб досягти найвищого результату», – наголосив заступник голови облдержадміністрації Андрій Балонь, вдкриваючи прес-конференцію з херсонськими призерами. 

Він підкреслив, що на цьому тижні підписане розпорядження голови облдержадміністрації про виплату одноразових стипендій спортсменам області – переможцям і призерам Європейських ігор та їх тренерам.

 Таким чином, Олександр Сиромятников та Микола Просторов отримають по 20 тис. грн, а Андрій Проценко  – 25 тис. грн. У свою чергу 50 відсотків від зазначених сум отримають тренера спортсменів.

Крім того, начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Юрій Кан повідомив, що найближчим часом, після проведення відповідних тендерів, для Херсонської дитячо-юнацької спортивної школи № 6 за кошти обласного бюджету придбають батут. Вартість знаряджання складає 515 тис. грн.

Андрій Балонь підкреслив, що здобутки спортсменів на міжнародних змаганнях є загальнонаціональною гордістю і надбанням.

«Сфера фізичної культури і спорту повинна бути одним з пріоритетних напрямків державної гуманітарної політики, а реалізація в області цієї політики – це наша персональна відповідальність. Я впевнений, кожен з вас є справжнім прикладом для наслідування, блискучим зразком того, як ефективно працювати в команді, чітко формувати свої цілі й послідовно та впевнено їх досягати. Хочу вкотре подякувати вам за щоденну наполегливу роботу, за професіоналізм і цілеспрямованість. Бажаю всім спортивного довголіття, нових спортивних успіхів на славу України!», – резюмував Андрій Балонь.