Херсонські спортсмени – срібні призери Всеукраїнського турніру «Володимирські висоти-2019»

27 липня 2019 року у Володимирі-Волинському (Волинська область) відбувся   Всеукраїнський турнір зі стрибків у висоту «Володимирські висоти-2019», на який  з’їхалися легкоатлети з усієї України.  

Спортивні змагання зі стрибків у висоту, ініціатором яких є майстер спорту України Вадим Кравчук, відбулися вшосте. 

Їх особливістю є участь як юних спортсменів-початківців, так і відомих атлетів: учасників та призерів Олімпійських ігор, чемпіонатів світу, Європи, повідомляє офіційний сайт Володимира-Волинського.  

Всього у «Володимирських висотах-2019» змагались 62 легкоатлети 4-х вікових груп з Херсонської, Донецької, Тернопільської, Кіровоградської, Львівської, Київської, Житомирської, Волинської областей та Києва.
 
 «Родзинка» «Володимирських висот» – наближеність «королеви спорту» до вболівальників. Легка атлетика на таких змаганнях перестрибує із доріжок і секторів на майдани міст. Ця практика традиційна для Європи. От і у Володимирі  облаштували стрибкову яму і сектор на центральному майдані – площі Героїв. 

Відкрили змагання юніори та юніорки, потім змагалися жінки та на завершення – чоловіки. 

За результатами серед жінок третє місце розділили Анастасія Матвійок із Володимира-Волинського та Христина Стефанишин (Тернопільська область), друге посіла Христина Кучина (Херсонська область), а перше завоювала Ірина Геращенко (Киїів), яка встановила новий рекорд змагань серед жінок – 190 см. 

Серед чоловіків третє  місце дісталося Владиславу Лавському (Львівська область), друге – Андрію Ковальову (Херсонська область), а перемогу вперше в історії змагань здобув володимирчанин Вадим Кравчук (220 см).
 
Нагороди переможцям вручали перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук, перший віце-президент Федерації легкої атлетики України Володимир Рудюк, депутат Володимир-Волинської міськради Валерій Зінкевич.